Sumnjiva zapošljavanja / Novi slučaj Nevistić: kako je četvero članova obitelji Jurčić, ali i brat poznate sportašice našao posao u Bandićevoj administraciji

U uredu gradonačelnika zaposlen je pak sin zamjenice pročelnika gradskog ureda za financije, dok brat sportašice Sandre Perković, koja je članica Bandićeve Stranke

12.1.2017.
18:41
VOYO logo
Image
Sumnjiva zapošljavanja /

Uz šestero članova obitelji Nevistić, doznajemo kako je u Zagrebačkoj gradskoj upravi posao našlo i četvero članova obitelji Jurčić

Image
Sumnjiva zapošljavanja /

Uz šestero članova obitelji Nevistić, doznajemo kako je u Zagrebačkoj gradskoj upravi posao našlo i četvero članova obitelji Jurčić

Nastavljamo donositi priče o sumnjivom zapošljavanju prema rodbinskoj i stranačkoj liniji. Uz šestero, a najnoviji podaci govore i čak devetero članova porodice Nevistić, doznajemo kako je tamo posao našlo i četvero članova obitelji Jurčić.

U uredu gradonačelnika zaposlen je pak sin zamjenice pročelnika gradskog ureda za financije, dok brat sportašice Sandre Perković, koja je članica Bandićeve Stranke, radi u gradskom uredu za prostorno uređenje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivana Jurčića, jednog od Bandićevih službenih vozača, snimali smo prije pet godine dok je svladavao tečaj eko vožnje.

Uz Ivana, koji je kao vozač u Uredu gradonačelnika počeo raditi godinu dana nakon oca Željka i koji je nakratko bio priveden u aferi Agram, u gradskoj upravi, točnije Gradskom uredu za obrazovanje, zaposlena je i njegova žena Kristina - kao stručna suradnica. Ivanova sestra, Željka Bešlić, od 2008. radi u gradskom uredu za strategijsko planiranje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je li točno da je pet članova obitelji vaša dva vozača zaposleno u gradskoj upravi, Milan Bandić je odgovorio: "Molim vas provjerite to u stručnoj službi gradonačelnika. Dobit ćete odgovor. Molim vas, molim vas, ja vas molim, ja vas molim, postavite pitanje i dobit ćete odgovor".

Odgovor koji smo na kraju i dobili potvrđuje da u gradskoj upravi rade svi spomenuti članovi obitelji Jurčić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako još čekamo službenu potvrdu doznajemo i kako je u uredu gradonačelnika zaposlen Marko Salopek, sin zamjenice pročelnika gradskog ureda za financije, Vjere Salopek. U gradskom uredu za prostorno uređenje pak radi brat sportašice i bivše saborske zastupnice Sandre Perković - koja je i članica Bandićeve Stranke rada i solidarnosti.

Perković u priopćenju objašnjava da je njezin brat u Gradu počeo raditi na temelju program stručnog osposobljavanja. Kako je bio dobar radnik, na ugovor o djelu je radio još godinu dana, a potom se javio na natječaj Grada Zagreba za radno mjesto Višeg stručnog suradnika za građenje elektrostrojarskih instalacija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od ukupno pet kandidata, samo dva kandidata, od kojih je jedan bio moj brat, imali su sve potrebne kvalifikacije, kao i traženu dokumentaciju, odnosno jedini su zadovoljili sve kriterije natječaja. Testiranje, koje je obuhvaćalo teorijski dio, uspješno je položio. Nakon razgovora s komisijom te tri mjeseca probnog roka, dobio je rješenje o stalnom zaposlenju".

Gradonačelnik Bandić jučer izjavljuje kako će stručne službe provjeriti navode o nepotizmu te kazniti odgovorne. U međuvremenu doznajemo, što nam je i potvrđeno iz Uprave, kako je porodica Nevistić dobila još jednog - devetog člana koji radi za Grad. Riječ je o Draženi Nevistić koja radi u podružnici upravljanje nekretninama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo