Novi skandal u Hitnoj - radio s lažnom svjedodžbom?

Skandali vezani uz Hitnu pomoć ne jenjavaju. Novi je zabilježen u Županji, a njegov je glavni akter dugogodišnji vozač kola Hitne pomoći.

11.11.2011.
17:27
VOYO logo

"Nakon provedenih istražnih radnji od Državnog odvjetništva RH i Tužilaštva u Beogradu, dokazano je u prosincu 2010. da je S.T., zaposlen kao vozač u HMP-u Županja, krivotvorio svjedodžbu o završenoj srednjoj školi Automobilskog školskog centra Zemun. Svjedodžba je 'izdana' 1984. i od 1985. radi s krivotvorenom svjedodžbom. Državno odvjetništvo je o tome obavijestilo Dom zdravlja Županja, no nitko od nadležnih nije postupio onako kako je jedino logično, a to je da osobu bez potrebne kvalifikacije i završene srednje škole udalji s radnog mjesta", stoji u dopisu koji je Glasu Slavonije poslao anonimni djelatnik županjskog Doma zdravlja.

Potpisao još jedan ugovor

Ista osoba tvrdi da je 1. studenog ove godine S.T. potpisao ugovor o radu sa Zavodom za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S obzirom na to da dotični i dalje radi na poslu vozača u Hitnoj pomoći, koji je visoko rizičan i vrlo zahtjevan te zahtijeva potrebnu kvalifikaciju i psihofizičke sposobnosti, uistinu je zabrinjavajuće kako nova reorganizacija Hitne pomoći nama građanima može donijeti poboljšanje i kvalitetnije usluge, budući da nastavljaju po starom. Vozač i danas nesmetano radi bez ikakve škole s krivotvorenom svjedodžbom, a svi dokazi i nalazi Državnog odvjetništva nalaze se u dosjeu radnika", tvrdi zaposlenik Doma zdravlja.

Za kaznena djela nastupila zastara?

Ravnateljica županjskog Doma zdravlja dr. Ruža Lelić kaže da se nakon dopisa Odvjetništva konzultirala s pravnicima koji su joj savjetovali da zatraži očitovanje i dokaze iz škole u Zemunu. No, odande odgovor, bez obzira na požurnice, nije stigao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče kaznenog djela, tu je nastupila zastara, a u udaljavanje radnika s posla nisam se htjela upuštati jer je taj proces dugotrajan. Naime, pripajanje Hitne novoosnovanom Zavodu bilo je pred vratima pa bi u tom slučaju vozač morao ostati u Domu zdravlja jer pod suspenzijom ne može prijeći u drugu ustanovu", pojasnila je dr. Lelić.

'Pa što su radili u Domu zdravlja?'

Prozvani S.T., pak, tvrdi kako je s njegove strane sve u redu, dok ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije Mato Matić kaže da je za cijelu situaciju saznao tek od novinara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ugovori u Zavodu prema njegovim riječima, samo su preneseni iz Doma zdravlja. Ujedno postavlja pitanje "Što su radili odgovorni u Domu zdravlja?".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo