NOVI REKORD - NA ZAVIŽANU NAJHLADNIJE U RUJNU OD 1953.: /

Danas sunčano i toplije, ali ubrzo stiže nova promjena

Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Početkom novog tjedna ponovno sunčanije i toplije

27.9.2018.
7:51
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
VOYO logo

U četvrtak i petak pretežno sunčano i toplije, ali u unutrašnjosti ujutro još uz mogućnost slabog mraza, osobito u četvrtak. Za vikend prolazno naoblačenje, ponegdje uz malo kiše i manji pad temperature, te ponovno jačanje bure, a početkom novog tjedna ponovno sunčanije i toplije.

Na Zavižanu novi rujanski temperaturni rekord

Za razliku od rijetkih mjesta, poput toplinskog otoka u središtu Zagrebu, u većini je Hrvatske u srijedu ujutro bilo još hladnije nego u utorak. Štoviše, najhladnije u posljednjih gotovo šest mjeseci, još od početka travnja, mjestimice čak i od potkraj ožujka. A na meteorološkoj postaji DHMZ-a na Zavižanu - uz-4 °C - čak najhladnije ikada u rujnu. A mjeri se od 1953. godine, ističe u HRT-ovoj vremenskoj prognozi Zoran Vakula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četvrtak - pretežno sunčano, ali i dalje relativno hladno

U Slavoniji, Baranji i Srijemu prevladavat će sunčano, ujutro ponegdje s kratkotrajnom maglom ili sumaglicom, osobito uz Savu, a pri tlu ponegdje može biti i slabog mraza. Vjetar većinom slab. Najniža jutarnja temperatura od 0 do 3 °C, najviša poslijepodnevna uglavnom između 17 i 19 °C.

Podjednako i u središnjoj Hrvatskoj. Jutro hladno, ponegdje sa sumaglicom i maglom, a danju pretežno sunčano uz uglavnom slab vjetar i temperaturu oko 18 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I u gorskim krajevima jutro hladno, ponegdje sa slabim mrazom, a danju barem djelomice sunčano s temperaturom oko 17 °C. Na sjevernom Jadranu uglavnom sunčano i toplo. U noći i ujutro puhat će umjerena i jaka bura, koja će prijepodne oslabjeti i prema otvorenome moru okrenuti na mjestimice umjeren sjeverni vjetar.

Na srednjem i južnom Jadranu, te u unutrašnjosti Dalmaciji sunčano i danju toplo. U noći i ujutro puhat će umjerena i jaka bura, koja će prijepodne oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadni vjetar, mjestimice i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 10 do 14 °C, u unutrašnjosti oko 6 °C, a dnevna od 22 do 24 °C.

U petak pretežno sunčano i toplije, pa opet prolazno oblačnije, svježije i vjetrovitije...

U petak u unutrašnjosti pretežno sunčano i još malo toplije. Vjetar većinom slab. U subotu prolazno naoblačenje, ponegdje uz malo kiše i manji pad temperature zraka; zapuhat će i umjeren sjeverni vjetar. Od nedjelje uglavnom suho i barem djelomice sunčano, te ponovno malo toplije, a i vjetar će oslabjeti.

Na Jadranu sljedećih dana pretežno sunčano, ali za vikend prolazno oblačnije, uz mogućnost za ponegdje malo kiše u subotu uglavnom na sjevernom dijelu, a u nedjelju na jugu. U subotu će bura ojačati pa će do kraja dana mjestimice biti jaka do olujna, a u nedjelju postupno slabljenje bure, najprije na sjevernom dijelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo