inzistiraju na odlasku / Novi problemi u vladajućoj koaliciji: HNS traži smjenu Lovre Kuščevića?

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Ne ulazimo u to je li riječ o kaznenoj odgovornosti, ali smatramo da postoji moralna ili politička odgovornost, prije svega zbog prenamjene zemljišta dok je bio načelnik na Braču'

28.6.2019.
20:48
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

HNS će zatražiti od premijera Plenkovića hitan koalicijski sastanak jer inzistira na odlasku ministra Lovre Kuščevića. Te navode potvrdio je vrh HNS-a, pišu 24 sata.

Predrag Štromar, potpredsjednik Vlade iznijet će u nedjelju u podne na konferenciji u Sv. Martinu na Muri, gdje se održavaju Središnji odbor i Predsjedništvo HNS-a, zahtjev stranke za odlazak Kuščevića, pišu 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HNS-ovci će tražiti da se sastanak s premijerom Plenkovićem održi idući tjedan:

"Ne ulazimo u to je li riječ o kaznenoj odgovornosti, ali smatramo da postoji moralna ili politička odgovornost, prije svega zbog prenamjene zemljišta dok je bio načelnik na Braču. O tome tko će zamijeniti Kuščevića, neka odluči premijer", rekli su u HNS-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje hoće li podržati oporbenu inicijativu u Saboru za izglasavanjem nepovjerenja ministru Kuščeviću, iz HNS-a odgovaraju:

"Sigurni smo da je Plenković spreman donijeti odluku. Najmanje što Kuščević sada može napraviti jest da sam ode iz Vlade. Pitanja o oporbenoj inicijativi za nas su hipotetska", poručuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo