Muke pacijentica / Novi problemi u Petrovoj: pacijentice ostale bez tople vode - provjerili smo što se događa u Klinici za ženske bolesti i porode

Nakon što su se pacijentice žalile da u sobama nemaju klima uređaje te digle javnost na noge, sada su ostale i bez tople vode

28.8.2017.
18:55
VOYO logo

Umjesto u toploj, pacijentice su se tuširale u hladnoj vodi. I tu nije kraj njihovim petodnevnim mukama. Navodno im bolničko osoblje nije dopustilo da se tuširaju na drugim odjelima gdje je bilo tople vode. Iz udruge pacijenta smatraju da je to nedopustivo.

"Mora im biti omogućena topla voda, radi higdije i da se bolje osjećaju. Ne smijemo se dovesti u situaciju da nemaju osnovne uvjete da obave osnovnu higijenu.", tvrdi Jasna Karačić iz Udruge za promicanje prava pacijenata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz bolnice pojašnjavaju kako je došlo do problema.

"U petak i subotu su izvođeni radovi zbog saniranja puknutog dijela glavnog cjevovoda, a radovi su završeni u tom vremenu. Danas je počelo punjenje sustava toplom vodom te će sustav opskrbe toplom vodom u tom dijelu klinike opet normalno raditi.", tvrde iz bolnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opravdanje nema, smatraju u udruzi Rode.

"Svaka bolnica mora imati učinkovit i provjeren sustav back upa u slučaju bilo kakve neočekivane situacije. Standardi moraju zadovoljavati suvremene europske potrebe koje zadovoljavaju sigurnost za trudnice, roditelje, djecu, osoble ali i posjetitelje.", kaže Daniela Drandić iz Udruge Rode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali uvjeti u najvećoj hrvatskoj rađaoni za pacijentice sve su teži. O tome svjedoče i ove fotograije snimljene prije nekoliko mjeseci. Puno bolja situacija nije ni u ostalim hrvatskim rodilištima.

"Imamo svakodnevno primjere gdje se pacijenti žale na uvjete, da nema vode, da nema klime i to su uvjeti koji otežavju liječenje.", dodaje Jasna Karačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvjeti koje svi pacijenti moraju imati pogotovo uzme li se u obzir podatak da potrošnja za zdravstvo doseže 7,8% bruto domaćeg proizvoda.

Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo