OPET PODRHTAVANJE / Novi potres zatresao petrinjsko područje, magnituda mu je bila 4,1: 'Dvaput zatutnjalo i dobro zatreslo kuću'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Prema informacijama Seizmološke službe epicentar potresa bio je 17 kilometara zapadno od Petrinje

15.1.2021.
13:08
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Novi potres je nešto iza 13 sati zatresao petrinjsko područje.

"U 13 sati i 1 minutu seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su umjeren potres s epicentrom 17 km zapadno od Petrinje. Magnituda potresa iznosila je 4.1 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V stupnja EMS ljestvice", izvijestila je Seizmološka služba. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema informacijama EMSC-a magnituda potresa bila je 4,1 po Richteru, a bio je na dubini od 10 kilometara. Prva procjena magnitude EMSC-a bila je da je bio 3,7 po Richteru pa su povećali vrijednost na 4,1. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema svjedočanstvima na stranici EMSC-a i ovaj potres je jako zatresao to područje. "Jako zatreslo", napisao je stanovnik Pokupskog. "Ttnjava i podrhtavanje", napisao je drugi iz Kravarskog kod Velike Gorice. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dvaput zaredom zatutnjalo i dobro zatreslo kuću", napisao je svjedok iz Gline, dok je drugi iz ostog grada napisao da je bio malo jači potres nakon nekoliko dana, ali da nije "ništa strašno". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo