ušla preko reda pa divljala /

Novi napad na bolničko osoblje: silom ušla u ordinaciju, a zatim fizički napala medicinsku sestru

Image
Foto: RTL

Do napada je došlo kada je pacijentica, iako ju je medicinska sestra zamolila da pričeka u čekaonici, silom samovoljno ušla u liječničku ordinaciju u kojoj je drugi pacijent bio na obradi

14.4.2018.
10:50
RTL
VOYO logo

Iz Hrvatske komore medicinskih sestara izvijestili su o još jednom napadu na medicinsko osoblje u bolnicama, točnije o napadu pacijentice na medicinsku sestru i liječnicu koji se dogodio u četvrtak, 12. travnja oko podneva u jednom od zagrebačkih domova zdravlja.

Do napada je došlo kada je pacijentica, iako ju je medicinska sestra zamolila da pričeka u čekaonici, silom samovoljno ušla u liječničku ordinaciju u kojoj je drugi pacijent bio na obradi. Nakon što su je i medicinska sestra i liječnica ponovo zamolile da izađe i pričeka u prostoriji ispred ordinacije, nezadovoljna pacijentica počinje verbalno vrijeđati medicinsku sestru. Nakon vrijeđanja pacijentica je sestru i fizički napala, pogodivši je tvrdim predmetom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VIŠE O TEMI:

>>Užas u KB Dubrava: trojica mladića gotovo na smrt pretukli djelatnika, odmah je hospitaliziran

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>>'Nitko se neće unositi mom bratu u facu:' mladi napadači na zaposlenika bolnice Dubrava u istražnom zatvoru

Pacijentica je potom bacila na pod dio inventara ordinacije te telefonski aparat sa stola
liječnice. Agresivna pacijentica smirila se tek dolaskom policije koja je napravila zapisnik o napadu, a medicinska sestra je zbog ozljeda, zadobivenih prilikom napada, upućena na bolničku obradu.

“Ovakvo ponašanje prema medicinskim sestrama i drugim zdravstvenim djelatnicima je nedopustivo. Napadnuta medicinska sestra je ozlijeđena te ona kao i liječnica osjećaju strah izazvan verbalnim i fizičkim napadom, prijetnjama te lupanjem i uništavanjem imovine Doma zdravlja. Fizičko i verbalno nasilje nad zdravstvenim djelatnicima postalo je gotovo uobičajeno, a kako su medicinske sestre prve u kontaktu s pacijentima i prve su izložene njihovom nezadovoljstvu i agresiji, najčešće su i prve na liniji napada.

Bilo koji oblik nasilja smatramo nedopustivim i smatramo nužnim suprotstaviti mu se odgovornim ponašanjem, koje podrazumijeva prijavu događaja i sankcioniranje počinitelja”, izjavila je nakon incident Slava Šepec, predsjednica HKMS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo