još jedna žrtva / Novi incident Croatia busa: s ispravnom kartom izbacili je na ugibalištu

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL/ILUSTRACIJA

Mariko Takemoto, mlada Japanka iz grada Nagoya, još je jedna žrtva neprofesionalnosti vozača Croatia busa

9.8.2015.
15:15
Ivo Cagalj/PIXSELL/ILUSTRACIJA
VOYO logo

Djevojka je pomno isplanirala putovanje po Hrvatskoj i većinu smještaja i prijevoza kupila unaprijed, uključujući i povratnu kartu Zagreb - Plitvička jezera - Zagreb, s kojom se namjeravala vratiti s obale u metropolu. 

"Prije no što sam se ukrcala u autobus i predala prtljagu, pokazala sam kondukteru kartu i pitala ga mogu li s njom, obzirom da sam vidjela da je isto ime prijevoznika na karti kao i natpis na autobusu, putovati do Zagreba. Odgovorio mi je da je karta u redu. Vožnja je protekla u redu sve do Karlovca kada su došli i ponovno zatražili kartu. Tada su mi rekli da moja karta nije važeća te da moram kupiti novu. Bila sam neugodno iznenađena jer je vožnja već trajala neko vrijeme. Tražila sam da mi objasne zašto karta ne vrijedi kada su i vrijeme i datum polaska i prijevoznik na njoj točno navedeni", ispričala je za Večernji list

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kondukter je ustrajao na tome da Mariko plati novu kartu od Plitvica do Zagreba, a ona na tome da kartu ima. Tada se demonstrativno okrenuo, vratio do kolege koji je vozio i rekao mu da zaustavi autobus. Izvadio je iz bunkera njezine stvari i ostavio je na ugibalištu negdje na cesti.

Mariko je na kraju čekala bilo koji drugi autobus koji bi ju prevezao do Zagreba. Kad je napokon jedan stao i pristao je ukrcati, morala je kupiti novu jer nije bio isti prijevoznik za čiji je autobus već imala kupljenu kartu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo