NOVI DETALJI O PRIČI KOJU JE OTKRIO TELEGRAM: / 'Napokon znamo zbog koga je propala koalicija SDP-a i Mosta!'

Image
Foto: Grgur Zucko

Istaknuta članica Mosta Ružica Vukovac ekskluzivno je za Telegram prvi put progovorila o krahu koalicije SDP-a i Mosta te da je upravo ona zaslužna što se Most priklonio Domoljubnoj koaliciji.

22.2.2016.
9:05
Grgur Zucko
VOYO logo

Vukovac je za Telegram otkrila da je ona osoba koja je zaslužna za to što se njezina stranka na kraju odlučila za Domoljubnu koaliciju, a ne koaliciju Hrvatska raste. Vukovac je naime bila na koncertu u organizaciji Zaklade Ana Rukavina, a tamo je bio jedan istaknuti član stranke iz koalicije Hrvatska raste. Čula je tada telefonski razgovor s kojim je bila zgrožena. "SDP-ovac je nekoga zvao i rekao kako će uz troje Prgometovih zastupnika, on sigurno dogovoriti još troje. Kazao je da njima ne treba cijeli Most", ispričala je Vukovac o sudbonosnom danu kada su trajali pregovori u Smičiklasovoj, dodajući da je bila zgrožena. Tada je kolegama rekla: "s njima ne možemo ići”, otkrila je Vukovac Telegramovom Dragi Hedlu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SDP-ovac zbog kojeg je sve propalo

Taj SDP-ovac kako doznaje Jutarnji list bio je Nenad Stazić, jedan od najglasnijih članova stranke i dugogodišnji saborski zastupnik koji je, sada se to pokazalo, svojim javno izrečenim kalkulacijama Most otjerao u zagrljaj HDZ-a. Potvrda za to stigla je iz dva izvora, iz Mosta i Domoljubne koalicije, a i sam Stazić je priznao da je o tome razgovarao s jednim od predsjednika stranaka koalicije Hrvatska raste. Stazić je svoje kalkulacije o tome koliko im zastupnika Mosta treba da bi Hrvatska raste otišla na Pantovčak s potpisima za mandatara nove hrvatske Vlade iznio Silvanu Hrelji, predsjedniku Hrvatske stranke umirovljenika.

"Ne sjećam se točno što sam izjavio i što sam s Hreljom pričao, ali ja uopće nisam sudjelovao u pregovorima s Mostom. Razgovor je išao u tom smjeru da sam analizirao koliko je članova Mosta potrebno našoj koaliciji, a ona je to protumačila tako kako je protumačila", rekao je Stazić. Saborski zastupnik SDP-a i bivši potpredsjednik Sabora sada kaže kako Most samo traži izgovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vukovac priznala sve na Nacionalnom vijeću

I Večernji list piše o nekim detaljima koji su se događali te večeri dok su trajali pregovori, činilo se da je stvar riješena. Dan poslije Božo Petrov izjavio je da se raskidaju pregovori s lijevom koalicijom, što je pripisao pritiscima na članove Mosta. Jedan od tih pritisaka bio je i ovaj koji opisuje Ružica Vukovac.

" Otišla sam ranije sa sastanka Nacionalnog vijeća da bih se uredila za koncert i doživjela te neugodnosti gdje se zapravo jasno pokazalo da oni rade na tome da se Most razbije, da ne ostanemo cjeloviti. Sutradan smo održali novo Nacionalno vijeće i tu su mnogi članovi iznosili neugodnosti koje su doživjeli, pritiske, pozive na telefon. Božo je ispričao neugodne situacije koje je doživio, a na kraju sam i ja ovo spomenula. To nije bilo presudno, samo sam jedna od više članova Nacionalnog vijeća Mosta koji su iznijeli takvo iskustvo", kazala je Vukovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo