Afera savjetnici / Nove Ramljakove muke: prvi put kritike ministra financija, savjetnik Stričević dao ostavku jer ima optužnicu

Ramljakov savjetnik za Srbiju Marijan Stričević uhićen je na granici prije dva dana. Policija ga sumnjiči da je zajedno sa Živkom Lakošem i bivšim vlasnikom šibenskog TLM-a iz te tvrtke 2015. izvukao više od 800 tisuća kuna

7.2.2018.
18:23
VOYO logo

Da situacija s preplaćivanjem Agrokorovih savjetnika, a bivših kolega izvanrednog Vladina povjerenika Ante Ramljaka nije dobra, danas je poručio i ministar financija.

Oporba je u Saboru optužila premijera Plenkovića da je domaćim savjetnicima omogućio zaradu kakvu nisu mogli ni sanjati. Istodobno, Ramljaka je napustio savjetnik Marijan Stričević nakon što je osumnjičen za izvlačenje više od 800 tisuća kuna iz šibenskog TLM-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ramljakov savjetnik za Srbiju Marijan Stričević uhićen je na granici prije dva dana. Policija ga sumnjiči da je zajedno sa Živkom Lakošem i bivšim vlasnikom šibenskog TLM-a iz te tvrtke 2015. izvukao više od 800 tisuća kuna. Da priča bude intrigantnija tada je kao savjetnik Stričevića radio upravo Ante Ramljak.

"Stvarno ne znam što bih komentirao jer ja gospodina ne poznajem i ono što sam jučer rekao ostajem pri toj konstataciji. "Imam stav kao i svaki građanin i nisam htio da svatko od nas nešto govori, ali svakako cijelu situaciju ne možemo okarakterizirati kao nešto dobro", kazao je danas ministar financija Zdravko Marić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stričević je dao otkaz jer ne želi biti opterećenje Ramljaku zbog sumnji u kriminal. U međuvremenu se i dalje čeka što će s Ramljakom napraviti Plenković. Premijera koji čeka detaljnu analizu visine naknada, oporba u Saboru danas žestoko napada zbog ove afere.

"Čuli smo jučer Plenkovića koji je pričao na pet jezika u Bruxellesu, ja ga pozivam da kaže kako se na pet jezika kaže pljačka", oštar je u Saboru bio predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Martina Dalić koja je politički zadužena za Agrokor danas izbjegla pitanja o teškoj temi jer se na jutrošnjoj konferenciji o zdravstvu nije pojavila, iako je bila službeno najavljena. No, morat će se pojaviti na tematskoj sjednici o Agrokoru saborskog Odbora za gospodarstvo, sazvanoj za idući četvrtak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo