Unakaženih lica /

Nova snimka pretučenih Hrvata na beogradskom derbiju: 'Odakle si ti? Jeste li vi Cigani?'

Snimka iz hodnika Partizanovog stadiona nakon krvavog obračuna na derbiju s Crvenom Zvezdom pokazuje unakažena lica Splićana i postupanje policije prema njima

3.1.2018.
9:22
VOYO logo

Što je pozadina masovne tučnjave na stadionu Partizana - nije javno obznanjeno. Brzo se počelo spekulirati da je riječ o obračunu kriminalnog podzemlja, a iz Srbije je plasirana informacija da je šestero Hrvata za novčanu nagradu iskorišteno za pravljenje nereda.

Snimku iz hodnika Partizanovog stadiona netom nakon krvavog obračuna na derbiju s Crvenom Zvezdom objavio je srbijanski Telegraf, a pokazuje unakažena lica Splićana i postupanje policije prema njima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na snimci policajci postavljaju pitanja pretučenima odakle su. "Iz Karlovca", odgovara jedan od njih. - "Jeste li vi Cigani (Delije, navijači Zvezde, op. a.)?", također su ih upitali policajci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šestero hrvatskih državljanja završilo je u beogradskom pritvoru. Nakon 30 dana vjerojatno će biti izručeni Hrvatskoj. Prijeti im od dvije do 12 godina zatvora.

Podsjetimo, incident je započeo kada su Grobari su htjeli preuzeti južnu tribinu. Izbila je masovna tučnjava. Najdeblji kraj izvukli su Hrvati, koji su pretučeni i skinuti goli. Neki od njih zadobili su ozbiljne ozljede glave. Potom su izbačeni na atletsku stazu i uhićeni. Sprovedeni su u hodnik stadiona, gdje je nastala spomenuta snimka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo