KIŠA I PLJUSKOVI /

Meteorologinja najavila promjenu vremena, evo kada stiže pogoršanje

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL/Ilustracija

U nastavku tjedna u unutrašnjosti promjenljivo uz jugozapadni i južni vjetar sve do vikenda, u četvrtak i poprilično vjetrovito

23.9.2024.
6:21
Davor Puklavec/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Tlak zraka postupno pada kako anticiklona slabi jer se frontalni poremećaj približava našim predjelima i donosi nam postupno sve više vlage. Preko naših će se krajeva premještati u noći na utorak te u utorak prijepodne.

Prvi dio ponedjeljka proteći će uz uglavnom suho vrijeme, ujutro će nakratko po nekim dolinama i kotlinama biti magle. Na Jadranu će zapuhati jugo, a uz više oblaka već poneka kap kiše može lokalno pasti na sjevernom dijelu Jadrana. Najniža temperatura bit će u unutrašnjosti od 7 do 11 °c, na Jadranu između 14 i 19 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj poslijepodne i dalje uz dosta sunčana vremena, bit će povremene umjerene naoblake no zadržat će se suho uz slab vjetar, većinom južni i jugozapadni. Najviše temperatura podjednaka današnjoj, oko 25 °C. Najviše sunčana vremena bit će u Slavoniji, Baranji i Srijemu gdje će također vjetar biti slab. Pritom će biti i vrlo toplo pa će nakon slojevite jutarnje odjeće danju dobro doći laganija te kratki rukavi, naime najviša temperatura i oko 26 °C. U Dalmaciji će vladati i dalje kasno ljetni ugođaj unatoč tomu što smo zakoračili službeno u jesen. Više se oblaka treba očekivati prema kraju dana te osobito u noći na utorak kada će i mjestimična kiša pa i grmljavina biti najvjerojatnija. Jugo će u večernjim satima već ponegdje biti jako pa će i more biti umjereno valovito.

Na zapadu zemlje više oblaka nego drugdje. Uz promjenljivu naoblaku ponešto kiše može već pasti poslijepodne, posebno u Istri, no ipak bit će vjerojatnija i češća krajem dana i u noći na utorak kada već treba očekivati i poneki izraženiji pljusak. Puhat će većinom umjereno jugo, a najviša temperatura bit će između 22 i 25 °C, u gorju i malo niža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U nastavku tjedna u unutrašnjosti promjenljivo uz jugozapadni i južni vjetar sve do vikenda, u četvrtak i poprilično vjetrovito. Kiša će biti vjerojatnija u srijedu te osobito utorak kada u gorju i unutrašnjosti Dalmacije može biti i izraženijih pljuskova. Bit će razmjerno toplo.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu također utorak uz najčešću i lokalno obilniju oborinu, no jugo će već tijekom jutra malo oslabjeti. U nastavku tjedna gotovo svaki dan treba računati na kišu, a i jugo će ponovno pojačati. Južina će mnogima biti neugodna, no za vikend raste vjerojatnost za njezin prestanak. Do tada ne preostaje nam nego se prilagoditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
NOVA SEZONA
VOYO logo