U GLAVNOJ ULOZI OPET JOHNNY DEPP / Nova ekranizacija Huntera Thompsona

Image

Još jedan roman kultnog američkog književnika bit će pretvoren u dugometražni film.

5.2.2009.
13:07
VOYO logo

Izumitelj "gonzo novinarstva", Hunter S. Thompson, još jednom je filmašima poslužio kao inspiracija. Ovog puta je riječ o njegovom romanu "The Rum Diary" kojeg će, prema vlastitoj adaptaciji scenarija, režirati Thompsonov strastveni obožavatelj Bruce Robinson.

Upravo smo doznali i glumce - glavnu ulogu će, kao i u "Strah i prijezir u Las Vegasu", tumačiti Johnny Depp, a njegovu partnericu mlada Amber Heard. Njen je izbor prilično neočekivan, pošto su svoju zainteresiranost za ulogu javno obznanile holivudske zvijezde Scarlett Johansson i Keira Knightley. Roman govori o novinaru alkoholičaru koji se u Portoriku pedesetih nađe usred bizarnog ljubavnog trokuta, a kao i većina Hunterovih ostvarenja, u dobroj je mjeri autobiografski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednju ekranizaciju njegovog djela, spomenuti "Strah i prijezir", napravio je Terry Gilliam, no kritika je istu dočekala na nož. Zamjerali su joj pretjerano okrenutanje narkomanskim ekscesima Thompsona i njegovog kompanjona, nauštrb žestoke kritike tadašnje Amerike, iznimno prisutne u romanu.

Hunter S. Thompson oduzeo si je život u veljači 2005. godine, nakon duge borbe s neizlječivom bolešću.           

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo