NOVA DRAMA NA HRVATSKIM STUDIJIMA: /

'Stigla je policija, situacija izmiče kontroli'

Image
Foto: Srednja.hr

U tijeku je nova drama na Hrvatskim studijima.

2.11.2017.
12:13
Srednja.hr
VOYO logo

Udrugama je najavljeno da do danas moraju iseliti iz prostorija jer će one biti prenamijenjene za rad Državnog hidrometeorološkog zavoda. Kako se doznaje, objekt bi trebao biti srušen.

Studenti su odbili napustiti prostorije sve dok im se ne osigura useljenje u neki drugi objekt, kao što je i odredio rektor Boras prošle godine, no pročelnik Hrvatskih studija MarioGrčević kaže kako u ovom trenutku to nije moguće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Točnije, pročelnik im je ponudio prostor u vidu hangara gdje bi udruge mogle pohraniti namještaj i opremu. Međutim, udruge USS Anomija, USF Scopus, KSPHS Feniks, USKN Komuna, DSK Cassius, USLJ Res publica i UPSA prijedlog su odbile.

Studente je tako jutros šokirao prizor obijenih vrata na šest udruga, javlja Srednja.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozvali su potom policiju koja je utvrdila štetu od 10.500 kuna. Mnoge stvari koje su bile u prostorijama su razmještene ili su, kako tvrde studenti, ukradene. Riječ je o računalu, printeru, skeneru, zvučnicima i knjigama.

Gnjevni studenti su oko podneva poslali zahtjev rektoru Damiru Borasu za hitnim sastankom.

"Danas se dogodila provala u sve udruge, stigla je i policija koja radi očevid zajedno s posebnom ekipom za očevid. Iz tog razloga, tražimo hitan sastanak s Vama jer situacija izmiče kontroli", stoji u mailu koji je Studentski zbor zajedno sa sedam udruga uputio rektoru Sveučilišta Damiru Borasu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo