NOGOMET U ŠKOLSKIM KLUPAMA / Ravnatelj gimnazije otkrio pravi razlog zašto će njegovi učenici gledati utakmicu Vatrenih: 'Da to nismo dozvolili...'

Mišljenja su podijeljena. U nekim školama utakmicu će organizirano gledati svi učenici, a negdje će to ovisiti o volji nastavnika koji u to vrijeme drže nastavu

22.11.2022.
20:09
VOYO logo

Prate se rezultati utakmica i priprema za sutra - u učionicama, ispred knjižnice i u dvorani svi učenici Športske gimnazije moći će gledati utakmicu između Hrvatske i Maroka. "Super je što gledamo u školi, puno bolje. Gledao bih svakako i da nam daju i da nam ne daju", kaže Marko Šušnjara, učenik Športske gimnazije u Zagrebu, za Danas.hr.

"Dogovorit ćemo se da dođemo u što većem broju u dresovima, crvenim i bijelim majicama i nadam se da ćemo bodriti našu reprezentaciju što duže u prvenstvu", kaže Anamari Bošnjak, učenica Športske gimnazije u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vijće nastavnika donijelo je odluku o praćenju utakmice u školi, a satovi će biti organizirani za učenike koji ne budu htjeli gledati. Ako se ne stigne obraditi gradivo, bit će organizirana nadoknada.

"Da nismo dozvolili gledanje utakmice ja sam siguran da bi sutra imali u školi 10 posto učenika, ne mogu garantirati, ali siguran sam da velik broj učenika ne bi bio na nastavi, da bi roditelji opravdali", kaže Stipe Perišić, ravnatelj Športske gimnazije u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SPREMNI ZA PRVI ISPIT /

Dalić priznao da je odabrao momčad koja će istrčati protiv Maroka: 'Nemamo više nikakvih dvojbi, dečki znaju...'

Image
SPREMNI ZA PRVI ISPIT /

Dalić priznao da je odabrao momčad koja će istrčati protiv Maroka: 'Nemamo više nikakvih dvojbi, dečki znaju...'

'Ovako bitni problemi u obrazovanju padaju u drugi plan'

Mišljenja su podijeljena. U nekim školama utakmicu će organizirano gledati svi učenici, a negdje će to ovisiti o volji nastavnika koji u to vrijeme drže nastavu. Ima onih koji skraćuju satove, ali i onih gdje se nogomet uopće neće gledati. "Ako se svi složimo, niži razredi gledat će u svojim učionicama, imaju projektore, računalo i platno. Za više razrede ćemo u dvorani organizirati zajedničko gledanje", rekao je ravnatelj Osnovne škole Većeslava Holjevca u Zagrebu Slaven Staklenac.

Iz ministarstva poručuju da je odluka na školama. Utakmice se mogu gledati uz uvjet da se gradivo nadoknadi, a sindikati poručuju: "S ovom raspravom bitni problemi u sustavu obrazovanja padaju u drugi plan. Većina nastavnika smatra da se ovime omalovažava odgojna obrazovna djelatnost i da se ulazi u autonomiju planiranja škole", kaže Ana Tuškan, glavna tajnica Sindikata hrvatskih učitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo