NJEZINA ISTINA: / Knjigu Martine Dalić o grupi Borg i lex Agrokoru promoviraju ugledni novinari i guverner Vujčić

Image
Foto: N1

Naziv knjige 'Agrokor: Slom ortačkog kapitalizma' upućuje na to da se radi o svojevrsnoj obrani ministrice Dalić: ona donošenje lex Agrokora smatra slomom ortačkog kapitalizma,

22.10.2018.
13:37
N1
VOYO logo

Martina Dalić, bivša potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva koja je nakon pucanja Afere Hotmail, afere u kojoj su iscurili mailovi na temelju kojih se jasno vidjelo na koji način je formirana grupa za pisanje lex Agrokora, a mnogi članovi grupe, ili tvrtke u kojima su radili, su potom postali savjetnici u Agrokoru i ubrali enormne honorare, očito prekida sezonu šutnje.

U ponedjeljak, 29. listopada 2018. u 16 sati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u organizaciji Jutarnjeg lista održat će se promocija njezine knjige pod naslovom "Agrokor: Slom ortačkog kapitalizma".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebno je zanimljivo da će o knjizi ministrice koja je podnijela ostavku govoriti aktualni guverner HNB-a Boris Vujčić, a među ostalim govornicima su ekonomski konzultant Željko Perić, profesor na Pravnom fakultetu Mladen Vedriš, a osim same autorice govoriti će i glavni urednik Jutarnjeg lista, Goran Ogurlić i urednik gospodarstva Gojko Drljača. Već kolaju pozivnice za promociju, a biti se svakako zanimljivo vidjeti tko će se odazvati pozivu.

Hoće li doći premijer Plenković?

S obzirom da je premijer Andrej Plenković i nakon ostavke Martine Dalić ustrajno nastavio braniti njezin rad u Vladi RH i "doprinos" u slučaju Agrokor, moguće je da će se i on osobno pojaviti na promociji kontroverzne knjige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sigurno će se pojaviti prokuristica Kraša, Marica Vidaković, koja koristi svaku priliku da pohvali rad Martine Dalić. Također, moguće je da će se na promociji pojaviti svi članovi tzv. grupe Borg s kojima je Martina Dalić surađivala na izradi lex Agrokora, a potom mjesecima tajila njihov zajednički rad.

Image
PREDSJEDNICA NESTALA KAD JE ČULA ŠTO JE NOVINARI ŽELE PITATI? /

'Pobjegla je kroz lift u garažu'; Pogledajte fotku

Image
PREDSJEDNICA NESTALA KAD JE ČULA ŠTO JE NOVINARI ŽELE PITATI? /

'Pobjegla je kroz lift u garažu'; Pogledajte fotku

Obrana Martine Dalić

Danas su reporteri N 1 TV zapazili da je u hotelu Esplanade tijekom održavanja konferencije o energetskoj sigurnosti u Hrvatskoj Martina Dalić ispijala kavu s direktorom Podravke, Marinom Pucarom, a na samoj Konferenciji, svega nekoliko redova iza predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, sjedio je odvjetnik Boris Šavorić, isto onaj po kojem se u prepiskama grupe Borg lex Agrokor nazivao "Šavorićev zakon".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, već sam naziv knjge "Agrokor: Slom ortačkog kapitalizma" upućuje na to da se zapravo radi o svojevrsnoj obrani Martine Dalić. Ona trenutak donošenja lex Agrokora smatra očito trenutkom "sloma" ortačkog kapitalizma, dok mnogo kritičari rada grupe Borg smatraju da je samo jedan model ortakluka – zamijenjen drugim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo