NIZOZEMSKA PREPORUČILA SVOJIM DRŽAVLJANIMA DA NAPUSTE HRVATSKU: / Oglasio se Božinović, poslao poruku svim građanima

Image
Foto: Pixsell

'Velika većina gostiju dolazi u županije uz more, a tamo je situacija puno bolja nego u sjevernijim županijama gdje zbog tradicionalnih okupljanja imamo povećan broj.

22.7.2020.
14:49
Pixsell
VOYO logo

Kraljevina Nizozemska jučer je stavila Hrvatsku na tzv. narančastu listu zemalja zbog porasta broja slučajeva zaraženih koronavirusom. Time nizozemska vlada svojim građanima "snažno preporučuje" 14-dnevnu samoizolaciju po povratku iz Hrvatske.

Nizozemci su zbog brzog rasta broja zaraženih koronavirusom izdali takozvano "narančasto upozorenje". Svojim državljanima savjetuju da se vrate svojim vozilima, a po povratu iz Hrvatske savjetuje im se 14-dnevna izolacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Provjerite je li vaš boravak zaista neophodan. Ako nije, zaista nije preporučljivo da ostanete", kazao je glasnogovornik tamošenjeg Ministarstva vanjskih poslova.

Danas je na konferenciji za novinare odluku Nizozemske prokomentirao šef Nacionalnog stožera i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, smjestivši je u kontekst turističkog marketinga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NIZOZEMSKA VLADA MOLI SVOJE DRŽAVLJANE DA ŠTO PRIJE NAPUSTE HRVATSKU: /

'Zaista nije preporučljivo da ostanete'

Image
NIZOZEMSKA VLADA MOLI SVOJE DRŽAVLJANE DA ŠTO PRIJE NAPUSTE HRVATSKU: /

'Zaista nije preporučljivo da ostanete'

U priobalju situacija puno bolja

"Zato i jesu naše poruke da je turizam, bez obzira što je većina turizma na obali, zapravo stvar svih. Turizam je veoma važan za Hrvatsku i gospodarstvo. Odgovornost je jednaka i u Istarskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji. Svi smo odgovorni za turizam", kazao je.

Napomenuo je da broj zaraženih ipak ne raste u priobalju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Priobalje je u zelenoj zoni. Naša diplomacija se oko toga angažira i još će se jače angažirati. To se mora jače iskomunicirati prema našim emitivnim tržištima. Velika većina gostiju dolazi u županije uz more, a tamo je situacija puno bolja nego u sjevernijim županijama gdje zbog tradicionalnih okupljanja imamo povećan broj", rekao je Božinović.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo