PJEŠAČKA ZONA RAZDORA / Tomaševićev novi potez potpuno ih je razbjesnio: 'Bez riječi nam je uzeo radna mjesta! A mi ni nismo jedini koje je oštetio...'

Image
Foto: Davorin Visnjic/PIXELL

Zbog nemogućnosti prolaska ulicama stvaraju se gužve, a vozači tvrde da imaju smanjen broj dnevnih vožnji

28.9.2023.
11:10
Davorin Visnjic/PIXELL
VOYO logo

Dok jedni pozdravljaju uvođenje nove pješačke zone u središtu Zagreba, drugima ona ipak ne odgovara. Naime, taksisti su nezadovoljni njezinim nedavnim proširenjem, zbog čega su se promijenila i mjesta njihovih stajališta. To, tvrde, ne odgovara ni njima, ni njihovim korisnicima.

Otvaranje pješačke zone u Zagrebu, na dijelu Masarykove ulice od Gundulićeve do Tesline te na dijelu Preradovićeve, taksistima je donijelo probleme. Stajališta za taksije, koja se ondje nalaze 90 godina, izbrisana su - tvrde - te nemaju gdje stajati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naša taksi-stajališta u Masarykovoj bez riječi su nam oduzeta. Niti smo pitani što, kako i gdje bismo trebali stajati. Gospodin Tomašević nam je uzeo naše radno mjesto i mi više nemamo gdje stajati", kazala je za HRT Gordana Marenić, vozačica taksija.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević izjavio je na konferenciji za medije da nitko neće biti zakinut te da će Preradovićeva ulica biti alternativa, međutim, tu nema dovoljno mjesta za taksije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Istočna strana Preradovićeve za taksi-stajalište ne znači ništa. Kako će starija osoba ili netko drugi doći dolje do Cvjetnog? Kao prvo, ne vidi nas, kao drugo - brojite koliko je to metara", kaže Marenić.

POGLEDAJTE VIDEO: Evo što Zagrepčani misle o novootvorenoj pješačkoj zoni

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nisu vodili računa ni o obrtnicima'

Zbog nemogućnosti prolaska ulicama stvaraju se gužve, a vozači tvrde da imaju smanjen broj dnevnih vožnji.

"Nisu vodili računa ni o obrtnicima koji su u toj ulici, jer tu je jako puno lokala koji su radili i u priči s njima dosta se žale da su i njima smanjeni dnevni utrošci, zato što puno manje ljudi cirkulira tom ulicom jer više uopće nije moguće doći vozilom. A znate da je veliki problem s parkingom u Gradu Zagrebu", kazao je taksist Marko Jukić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje, koje bi bilo rješenje i što poručuju gradonačelniku, taksisti su jasni:

"Predlažemo njemu i Uredu za promet, gospodinu Pavuni, da stajališta premjeste tamo gdje je nekad bilo 90 godina staro", poručuje Miro Folnegović, vozač taksija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vozači taksija tvrde da Grad za njih nema sluha, a neki su odustali od vožnje dok se situacija ne riješi.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo