NISU SE TOME NADALI: / 'Suvenir' iz Drugog svjetskog rata izronili na popularnom kupalištu

Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Mrežnica je već dobro poznata po pronalasku oružja. No, ovoga puta članovi Kluba za podvodne aktivnosti Vodomar pronašli su pušku misterioznog izgleda, samo 400 metara od Gradskog kupališta.

20.7.2015.
10:02
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
VOYO logo

"Tokom rutinskog urona na Grabusovu slapu, tek 400 metara od glavnog kupališta u Duga Resi pronađena je puška interesantnog i misterioznog izgleda. Poučeni iskustvima i saznanjima iz prijašnjih urona, nismo uspjeli determinirati točnu vrstu ovog oružja, ali prema prvim navodima radi se o staroj talijanskoj pušci koja je najvjerojatnije u vodotoku završila još daleke 1945. godine, prilikom povlačenja talijanske vojske s naših područja. Količina sedre te devastacija drvenih dijelova upućuje na veliku starost. A zbog istog problema nemoguće joj je odrediti kalibar pa tako suziti izbor mogućih tipova kojima bi mogla pripadati. Puška je pronađena na, za to područje, nevjerovatnih 8 metara dubine, gdje je bila samo jedan mali segment od količine otpada koja je tamo pronađena", kažu u KPA Vodomar, javlja KA portal.

Klub i dalje nastavlja čistiti riječno dno, što im ovih dana dosta otežava smanjena vidljivost Mrežnice zbog svojih visokih temperatura koje nerijetko prelaze i 26°C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KA portal/Danas.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo