stan prodan na dražbi / Nisu im pomogla ni šestorica zastupnika: dramatična deložacija obitelji Dukić na zagrebačkom Svetom Duhu

Čak 25 policajaca došlo je kako bi deložirali obitelji branitelja i oca četvero djece, Mirka Dukića, čiji stan je zbog neotplate kredita prodan na javnoj dražbi

19.10.2016.
18:02
VOYO logo

Stanovnike zagrebačkog Svetog Duha ujutro su dočekali nemili prizori. Čak 25 policajaca došlo je kako bi deložirali obitelji hrvatskog branitelja i oca četvero djece, Mirka Dukića, čiji stan je zbog neotplate kredita prodan na javnoj dražbi.

Image

Dramatična deložacija obitelji Dukić na zagrebačkom Svetom Duhu

Image

Dramatična deložacija obitelji Dukić na zagrebačkom Svetom Duhu

Deložaciju je bezuspješno pokušalo zaustaviti 30-ak aktivista i čak šestorica saborskih zastupnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija ih je ukonila jednog po jednog uključujući i dvojicu zastupnika Živog Zida - među kojima je bio Ivan Vilibor Sinčić. Zbog pružanja pasivnog otpora dobili su prekršajnu prijavu.

"Hrvatska nije pravna država i mi smo nažalost banana država i dok je god tako svjedočit ćemo ovakvim neljudskim postupanjima", poručuje Ivan Vilibor Sinčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U obranu deložirane obitelji stao je i nezavisni zastupnik Željko Glasnović.

"Mi moramo napraviti totalni remont pravnog sustava i stvoriti funkcionalnu državu, a ne kleptokraciju", rekao je Glasnović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drama sa Svetog Duha preselila se nakratko i u Sabor.  Na samom početku, IvanPernar zatražio je stanku zbog kako je tvrdio - uhićenja zastupnika Živog zida.

Obitelj Dukić tvrdi kako su žrtve prijevare zadruga koje su u Hrvatskoj poslovale nelegalno. Navode da nikad nisu dobili prijedlog za ovrhu, a sud nije uvažio niti jednu njihovu primjedbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Buduća vlada obećala je donijeti izmjene ovršnog zakona kojima bi se u određenima opravdanim slučajevima obiteljima kojima je ovršena jedina nekretnina našao drugi smještaj. No prijedlog nije u hitnoj proceduri pa će do njegova izglasavanja ovakvih scena zasigurno biti još.

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo