NOVI APSURD U REŽIJI DRŽAVE / Nisu dobili plaću: Tročlana obitelj mogla bi na ulicu zbog neplaćene stanarine od 1500 kn za POS-ov stan

Jozo i supruga mu, rade u tvrtki Tehnika koja je u blokadi od kolovoza

15.10.2018.
20:02
VOYO logo

Obitelj Krnjić godinu i pol živjela je kao i svaka druga obitelj. A onda su prije par mjeseci počeli problemi. Prvo je počela kasniti plaća, a onda ih je država obavijestila da moraju na ulicu. 

"Razlog je samo što mi plaća kasni jedno 5-6 mjeseci ne dolazi na vrijeme. Dakle, dolazi dva, tri dana, pet, deset. Zadnja je kasnila 16 dana. Plaća je došla petkom, a opomena za izbacivanje iz stana četvrtkom", kaže Jozo Krnjić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obitelj Krnjić iznajmljuje POS-ov stan od Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama. Od njih je početkom mjeseca i stigla obavijest o otkazu ugovora o najmu zbog jedne stanarine od 1500 kuna.

"Supruga je bila doma i nazvala me da smo dobili izgon iz stana. Ja sam bio siguran sto posto da se zeza. Nemoguće. I da je naveden dug 1500 kuna. Toliko je iznos stanarine? Da. Da se u roku od 3 mjeseca iselim, vratim ključ, pokupim, baš tak piše, pokupim svoje stvari", kaže Jozo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jozo i supruga mu, rade u tvrtki Tehnika koja je u blokadi od kolovoza. Mjesečno zajedno zarade oko 10 tisuća kuna, što je, kaže Jozo, sasvim dovoljno za pristojan život.

"Nikad nisam ostao dužan ratu ili bilo kakav račun, voda, struja, pričuva, sve se da provjeriti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz APN-a tvrde da su iz medija doznali zašto se kasni s plaćanjem najamnine, ali da su morali raditi po zakonu. Obitelji poručuju da im se javi službenim putem kako bi pronašli zajedničko rješenje za ovaj problem. 

Zbog kojega su nakon 30 godina mukotrnog rada u borbi za krov nad glavom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kako gledate sad na budućnost svoje obitelji? Nakon ovoga kad vidite kakvo je stanje s poslom i sustavom? Neznam, svi su mi govorili da idem van. Imam nešto i familije po Njemačkoj, ali već je to blizu 50, ja i supruga, ne zna se strani jezik. Možda mi je danas i žao što nisam otišao", kaže Jozo.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike