Ništa od datuma izbora!

Vladajuća koalicija uspjela je nakon gotovo četiri sata dogovoriti tek kako će odluku o datumu izbora donijeti do kraja lipnja.

21.3.2011.
17:52
VOYO logo

Vladajuća koalicija uspjela je nakon gotovo četiri sata dogovoriti tek kako će odluku o datumu izbora donijeti do kraja lipnja, što je već poznato od prošloga tjedna.

Premijerka Jadranka Kosor odbila je čak odbaciti mogućnost da se izbori dogode poslije referenduma o ulasku u EU, budući da je jedino decidirano opovrgnula da će se referendum i izbori odvijati istovremeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kosor je citirala europskog izvjestitelja Hannesa Swobodu, koji je predložio Hrvatskoj da se "do kraja lipnja posveti zaključenju pregovora, a nakon toga da se posveti izborima". Izjavila je i kako će od svih parlamentarnih stranaka zatražiti podršku za završetak pregovora, iako nije jasno tko se njima, osim HSP-ovog Danijela Srba, uopće protivi.

Šef HSS-a Josip Friščić je kazao da je stekao pozitivan dojam iz ministarstava prema kojemu zaključuje da će pregovori unatoč svemu biti završeni u lipnju

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nisu se niti jednom riječju dotaknuli ekonomije.

Podsjetimo, podpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac najavio je teme razgovora sastanka vladajuće koalicije u Hrvatskoj, ističuči kako će se pričati o svim temeam važnim za Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razgovarat ćemo o završetku pregovora i pretpostavci da imamo punu političku stabilnost da bismo završili pregovore, što znači da ćemo odrediti neko okvirno razdoblje u kojem bi se održali izbori", kazao je Pupovac, no otkrio da se neće raditi o datumu nego će se odrediti "vremenski okvir, a on će ovisiti o tome kad ćemo završiti pregovore i o tome koliko je vremena potrebno da se održi kampanja".

Upitan što ako pregovori ne završe do lipnja, odgovara da će se o tome dogovoriti na sastanku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Učinit ćemo sve da pregovori završe u lipnju i danas ćemo usvojiti platformu kako da to postignemo", izjavio je Pupovac.

Friščić (HSS) je poručio novinarima kako je na sastanak došao zbog pregovora, a ne izbora. Ponovio je kako je stav njegove stranke da izbori budu nakon jesenskih radova. Andrija Hebrang iz HDZ-a nije htio previše nagađati o datumu izbora već je poručio da on ovisi o više faktora. Ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković je tek poručio da pregovori mogu biti završeni do lipnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201103050198006 arti-201007100218006 arti-201007200064006 arti-201103110701006

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo