'Nisam znao za Markovićevo poslovanje s Vladom'

31.3.2010.
15:21
VOYO logo

arti-201003310016006"Ono što mogu reći je da nisam znao za poslovanje odvjetnika Markovića s vladom koje je počelo davno prije nego što sam ja ušao u vladu", rekao je ministar pravosuđa Ivan Šimonović novinarima uoči okruglog stola Documente o suđenjima za ratne zločine.

Kazao je da kumstvo s ministrom Markoviću nije donijelo nikakve privilegije te da osobno nije utjecao na dodjelu poslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamoljen da komentira nagađanja da istraga protiv bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca vodi do bivšeg premijera Ive Sanadera, Šimonović je kazao kako ne nagađa jer je to posao nadležnih državnih tijela koja se bave istragama i utvrđivanjem činjenica.

"Mi se dosta teško suočavamo s činjenicom da su svi pred zakonom jednaki", ustvrdio je ministar Šimonović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebački odvjetnik Zoran Marković je u nastavku antikorupcijske akcije Menadžer uhićen zajedno s Polančecom zbog sumnje da je poticao na zloupotrebu položaja i ovlasti prilikom pravnog savjetovanja Podravke.

Marković je direktor tvrtke Fima Ami registrirane na Malti na koju je varaždinska Fima prenijela paket od 10,6 posto dionica Podravke. Jedan od njezinih suvlasnika je Milan Horvat koji je zbog navodnih malverzacija u Podravki u tzv. aferi Spice uhićen s još petoricom u antikorupcijskoj akciji Menadžer u listopadu prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po pisanju medija, odvjetnik Marković je sudjelovao u pregovorima oko upravljačkih prava u Ini koje je u ime hrvatske vlade s MOL-om vodio Polančec. Nagađa se da je u zamjenu za kontrolu upravljačkih prava OTP banka s 34 milijuna eura, koje je u njoj deponirao MOL, zatvorila kredit Merrill Lyncha kojim je varaždinska Fima kupila Podravkine dionice.

Prethodni članci:

arti-201003300076006 arti-201003300863006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike