Karamarko ublažio retoriku / 'Nisam pobornik tripartitne vlade, ali neka me netko uvjeri da je to najbolje rješenje za Hrvatsku'

Karamarko je prije sjednice Predsjedništva HDZ-a ipak ublažu retoriku. Novinarima je rekao kako već znaju što misli o tripartitnoj vladi. "Nisam pobornik toga, ali neka me netko uvjeri da je to najbolje rješenje za Hrvatsku. Baš me zanima što će predsjedništvo reći o tome", poručio je

21.12.2015.
15:00
VOYO logo

Most je jučer donio odluku da će HDZ-u i Domoljubnoj koaliciji dati još jednu šansu da se uključe u pregovore. Dobili su rok da se danas do 16 sati očituju žele li se uključiti u započeti proces. Odluku je donijelo jednoglasno Nacionalno vijeće Mosta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
objema stranama daju rok do 16 sati u ponedjeljak /

Most prihvatio prijedlog SDP-a: 'Novi mandatar će biti Božo Petrov!'

Image
objema stranama daju rok do 16 sati u ponedjeljak /

Most prihvatio prijedlog SDP-a: 'Novi mandatar će biti Božo Petrov!'

HDZ pomaknuo sjednicu Predsjedništva

Lider Mosta Božo Petrov je u nedjelju, po završetku pregovora s SDP-ovom koalicijom, rekao da će, “zbog prava jednakosti” HDZ-ovoj Domoljubnoj koaliciji dati još 24 sata da se predomisle te im se pridruže u pregovorima oko formiranja vlade. Zoran Milanović je po završetku sastanka s Mostom samo poručio da će čekati do sutra.

O novoj ponudi Mosta odlučivat će članovi Predsjedništva HDZ-a koja je trebala biti u 12 sati, no HDZ je pomaknuo vrijeme sjednice na 14 sati. U međuvremenu je pak procurilo i kako je postignut dogovor da predsjednik Sabora bude Zoran Milanović, a premijer Božo Petrov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomislav Karamarko je prije ulaska u prostorije HDZ-a dao kratku izjavu novinarima te kazao kako ostaje pri jučer izrečenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo ozbiljna i uređena stranka i na impuls i poziv MOST-a moramo odgovoriti i to ćemo napraviti", poručio je Karamarko.

"Pustit ću da Predsjedništvo odluči, trgovina foteljama ne dolazi u obzir, a ni ultimatumi. Ako postoji nešto što možemo učiniti da naši građani počnu bolje živjeti, mi ćemo to napraviti, ali to nije raspodjela fotelja", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je i kako moraju naći što brža rješenja za cijelu situaciju.

"Ovo je presedan, ne znam kad se nešto ovakvo događalo u hrvatskom političkom životu. Okvir koji mi imamo i koji ja osobno imam mora biti sačuvan, puno sam rekao u ova dva dana, mislim da ne trebam to dodatno pojašnjavati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kasnije je bio ipak imao blažu retoriku. Novinarima je rekao kako već znaju što misli o tripartitnoj vladi.

"Nisam pobornik toga, ali neka me netko uvjeri da je to najbolje rješenje za Hrvatsku. Baš me zanima što će predsjedništvo reći o tome", poručio je, a na izravno pitanje našeg reportera bi li potpisao papir koji je potpisao Zoran Milanović, rekao je: "Ne, ne bih ga potpisao, zašto bih?".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastanak Mosta i SDP-a u 17 sati

Most nezavisnih lista i koalicija Hrvatska raste održat će sastanak u 17 sati u prostorijama Mosta nezavisnih lista, Smičiklasova 19, obaviještava medije Most.

FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo