Odgovor splitskoj bolnici /

Ninčević-Lesandrić: 'Valjda ja znam što sam prošla i koliko je to boljelo! Kao i tisuće žena!'

Image
Foto: Facebook, Patrik Macek/PIXSELL

Na priopćenje iz KBC-a Split reagirala je i MOST-ova saborska zastupnica na svom Facebook profilu

12.11.2018.
19:42
Facebook, Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Danas je stiglo priopćenje iz KBC-a Split, vezano uz pritužbu MOST-ove saborske zastupnice Ivane Ninčević-Lesandrić. Oni smatraju da sve rade savjesno i požrtvovno i čine sve što je u njihovoj moći kako bi se pacijenti osjećali što ugodnije. 

"Temeljni je zaključak obaju tijela kako su liječnici i osoblje Klinike za ženske bolesti i porode KBC Split radili sukladno pravilima medicinske struke onako kako se to radi u drugim odgovarajućim ustanovama u RH", poručili su danas iz splitske bolnice. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na njihovo priopćenje reagirala je Ninčević-Lesandrić na svom Facebook profilu. 

VEZANE VIJESTI:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"A sta da vise komentiram :(

Onda mijenjajte pravila u tom slučaju. Ne može biti normalno da umiremo od bolova, jednostavno ne može biti normalno! I to ne jedna, ne pet, ne deset nego na stotine zena! A druga stvar, ne može nitko tvrditi da su moje riječi neistinite kad mene nitko apsolutno ništa nije pitao. Valjda ja znam što sam prošla i koliko je to boljelo! Kao i tisuće žena! Ne razumijem zašto se pokušava svaku ženu uvjeriti da je ono što je doživjela neistina, umjesto da se to jednostavno promjeni! Pa nismo lude, znamo što smo prošle", komentirala je Ninčević-Lesandrić.

"Tužno je ovo sve, baš sam razočarana i povrijeđena. Inspekcija se ne može vršiti bez osoba nad čijim predmetom se inspekcija radi (evo mene nitko nije pozvao na razgovor). Dakle, bitni su ljudi, pacijenti, živa bića, a ne pravila. Medicinska dokumentacija i medicinski bolni zahvat o kojemu tisuće žena pričaju nije ista stvar! Žao mi je što nam svima skupa fokus nije na boljim uvjetima u zdravstvu, ali ja se svejedno nadam se da će glas tisuće žena tretman pacijentica ipak poboljšati. Jer, toliko je žena skupilo hrabrosti da javno progovori o svom traumatičnom iskustvu, samo zbog toga da u budućnosti više ni jedna žena ne mora proći kroz tu traumu. Trebamo biti društvo u kojem se nepravilnosti neće prijavljivati anonimno, zbog straha od osude i u kojem će kritike biti poticaj da se sustav usavrši, a ne da se odbacuje, sankcionira ili na stup srama stavlja one koji ukažu na greške", napisala je Ivana Ninčević-Lesandrić na svom Facebook profilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike