NEPRAVOMOĆNA PRESUDA / Nina Kuluz osuđena za otmicu sina Cesarea: 'Ne osjećam se krivom'

Image
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Nepravomoćna presuda objavljena je na Općinskom sudu u Splitu

5.3.2019.
22:53
Ivo Čagalj/PIXSELL
VOYO logo

Zbog odvođenja sina Cesarea starog godinu i pol dana iz Italije od oca Alessandra Avenatija te odlaska s njim van Hrvatske u BiH, na uvjetnu kaznu zatvora od godine dana uz rok kušnje od pet godina osuđena je Nina Kuluz (45) iz Splita.

Nepravomoćna presuda objavljena je na Općinskom sudu u Splitu, na kojem je rasprava počela krajem 2016. godine, kada se predala policiji nakon četiri godine bijega, tijekom kojih je nju i dijete tražio Interpol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

Postupak je pokrenut kada Nina Kuluz nije postupila prema rješenjima talijanskog i hrvatskog suda iz 2012. godine, prema kojima je dječak trebao živjeti s ocem Alessandrom Avenatijem u Moncalieriju, uz zajedničko skrbništvo oba roditelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U studenome 2014. godine podignuta je optužnica protiv nje zbog kaznenog djela oduzimanja djeteta roditelju s ciljem da ga trajno zadrži. Kako je s njim nakon toga napustila teritorij Hrvatske, teretila se za teži, kvalificirani, oblik toga kaznenog djela, za koji je propisana kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina. Tužiteljstvo je za nju tražilo kaznu zatvora.

Na početku glavne rasprave optužena Kuluz kazala je kako se ne osjeća krivom, a među predloženim svjedocima bio je i muškarac koji je vodio nju i sina preko ilegalnog graničnog prijelaza u BiH, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom dokaznog postupka pregledane su presude talijanskog i hrvatskog suda o skrbništvu te presuda talijanskog suda o protuzakonutom odvođenju dječaka. Zatim i obiteljska anamneza Centra za socijalnu skrb iz Splita, liječnički nalazi, nalaz i vještačenje stalnih sudskih vještaka psihijatra i psihologa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo