Objava prijateljice / Nina Kuluz jučer je slučajno vidjela sina? 'Cesare stalno negira mogućnost da je ovo dugotrajno'

Image
Foto: PIXSELL, arhiva

'Nikakav susret jučer nije dogovoren niti se dogodio', napisala je Vanda Plazonić

28.6.2018.
10:17
PIXSELL, arhiva
VOYO logo

Nina je jučer sasvim slučajno vidjela dijete jer su se sreli na parkingu ispred njihovog Centra. Znači nikakav susret jučer nije dogovoren niti se dogodio, napisala je Vanda Plazonić, prijateljica Nine Kuluz, u facebook grupi 'Spasimo malog Cesarea', demantirajući tako navode koji su se u srijedu pojavili u medijima.

Podsjećamo, u srijedu ujutro Nina Kuluz i Alessandro Avenati našli su se u Centru za socijalnu skrb u Moncalieriju kraj Torina kako bi dogovorili daljnje susrete zajedničkog sina Cesarea s majkom. Isti su se dan majka i sin susreli po prvi put nakon što je predan ocu s kojim je otišao u Italiju početkom prošlog tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne namjeravam odvojiti Cesarea od majke niti raditi ono što je ona meni radila", ponovio je Alessandro Avenati tijekom susreta.

>> Avenati s Cesareom 'uživa u Toskani'; Kuluz: 'Ni nadležne institucije u Italiji ne mogu pronaći mog sina

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plazonić u svojoj Facebook objavi ističe kako je Alessandro imao namjeru duže ostati na putu i djetetu onemogućiti da vidi majku do daljnjeg. To je, piše Plazonić, i najavio na telefon u razgovoru kojeg su čule djelatnice njihovog centra.

"Nina će viđati dijete svaki dan"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikakav psihijatar mu to nije sugerirao jer su i psihijatar i djelatnice centra inzistirale da se odmah vrati s djetetom kako bi se djetetu umanjio šok time sto bi mu odmah omogućili terapiju, prevoditelja i majku u svakodnevnim susretima jer je prisutnost majke najvažnija za umanjene traume i lakšu prilagodbu. To je razlog zašto se otac vratio i zašto je morao omogućiti susrete. Kako sada situacija izgleda, Nina će viđati dijete svaki dan u prostorijama centra. U srijedu je bio prvi susret u trajanju od sat vremena i čak je morala pričati s djetetom talijanski, a prevoditelj je prevodio djetetu na hrvatski. Nije nam jasno čemu to kad su i Nina i dijete hrvatski državljani i sigurno imaju pravo pričati svojim jezikom, posebno s obzirom da je tu prevoditelj", piše Plazonić.

>> VIDEO Objavljena fotografija malog Cesarea: Smije se i igra se s tatom na plaži

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ističe kako maleni Cesare stalno negira mogućnost da je ovo dugotrajno već uvjerava majku da se radi o samo nekoliko dana.

"Miš mali ne prihvaća stvarnost".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije to bila očeva dobra volja"

"Ocu su svi psihijatri savjetovali da se prije ovrhe zbliži s djetetom kako bi ta trauma bila blaža. Sud sada motri oba roditelja i dijete je dobilo posebnog skrbnika te su oba roditelja pod prismotrom, dodaje Plazonić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Još jednom da napomenem, susret je organizirao centar po nalogu suda i zahvaljujući velikom angažmanu našeg konzulata, a ne otac svojom dobrom voljom", naglašava prijateljica majke malenog Cesare i podsjeća na raniju izjavu njegovog oca za jednu televiziju. On je tada kazao kako nitko ne želi uzeti Cesarea Hrvatskoj te da će se dječak moći vratiti čim iskaže želju.

"Ovo će biti duga i skupa borba"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Njegova namjera je bila da potpuno prekine djetetovu vezu s obitelji. Srećom sud mu to neće dozvoliti. Ali svi smo već navikli na očevo skakanje samom sebi u usta svakim novim medijskim istupom", piše Plazonić.

>> Novi život malenog Cesarea: U Italiji je već upisan u školu, a splitske službe pratit će kako napreduje s ocem

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtak je prvo ročište na sudu gdje bi Nina Kuluz trebala dobiti daljnje upute. Plazonić svima zahvaljuje na brizi i financijskoj pomoći te naglašava kako će ovo biti duga i skupa borba.

"Ne pitajte me kako je dijete. Kako može biti kad je tako naglo i onakvim zlostavljanjem odvojen od svega što voli?  I sam kaže mami da je kratko dobro, kad se igra s drugom djecom, ali da puno plače i u sebi, a očito ga uvjeravaju da će uskoro biti s mamom jer joj je više puta rekao da kada će doći po njega i koliko on još mora ostati", zaključuje Vanda Plazonić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo