Za gradonačelnika Rijeke /

Nikola Ivaniš za RTL: 'Poznajem Rijeku dubinski, pripremio bih ju za sve tranzicije koje mora proći'

Rekordan broj kandidata za gradonačelnika Rijeke - njih 13-ero, zasad

20.4.2021.
18:47
VOYO logo

Svibanjska politička utrka za Rijeku bit će zanimljivija no ikada. Gradom od hrvatske neovisnosti vlada SDP, a sada se u utrku za gradonačelničku fotelju natječe rekordan broj kandidata, zasad bar njih 13.

Gotovo nema šanse da pobjednik bude izabran u prvome krugu, a ulazak u drugi bit će tijesan. Za čelnog čovjeka grada natječu se i oba aktualna zamjenika gradonačelnika Vojka Obersnela, a svi kandidati krenuli su s prikupljanjem potpisa. HDZ-ovu kandidatu potporu bi danas sigurno dao premijer Plenković koji je bio u Rijeci, ali Ostrogović ima koronu pa se nisu sastali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gost u studiju je kandidat PGS-a za gradonačelnika Rijeke Nikola Ivaniš.

Gospodine Ivaniš, protekle četiri godine bili ste zamjenik gradonačelniku Obersnelu, biste li se uopće kandidirali da je Obersnel odlučio ići u reizbor?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovi su izbori koji će donijeti promjenu  u Rijeci. 30 godina karakterizira grad vodstvo  Linića i Obersenal. Upravljanje gradom treba dignuti  na veću razinu, treba ga otvoriti građanima, poduzetnicima za radikalnu promjenu olakšavanja, ulaganja... Da se Obersnel to odlučio, razmišljao bih o tom u drugom kontekstu. 

Ne mislite da bi SDP-ov kandidat za gradonačelnika Rijeke Marko Filipović bio dobar gradonačelnik?

"Nisam rekao da nije dobar kandidat, mislim da svojim znanjem i iskustvom poznajem Rijeku dubinski. Biran sam u svim vijećim agradskim od osnutka RH, a mislim da me karakterizira nemjerljiva ljubav prema Gradu. "

"Promjene se dešavaju stalno. Od 2000. Primorskogoranski savez smo išli sami na sve izbore ja i moja stranka, samo jednom smo išli u koaliciji s SDP-om". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zar nije bizarno da ste Vi i gospodin Filipović aktualni zamjenici gospodina Obersnela, a sada ste ljuti protukandidati? (sa SDP-om ste spremni ponovno u koaliciju nakon izbora?)

"Vi ste rekli da smo najljući rivali, nisam ni s jednim kandidatom takav rival. Imam životno iskustvo, rezultate rada. 27 godina sam privatnik. Mislim da bih uspješno vodio ovaj grad, prije svega da ga pripremim za sve tranzicije koje mora proći". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavili ste pet ključnih izbornih obećanja i ambiciozni izborni program “Rijeka 21”, malo podsjeća na Plan 21, zašto to niste pokušali realizirati kao Obersnelov zamjenik?

"Mene ne podsjeća apsolutno. Moja stranka je obilježila 31 godinu postojanja, ovih dana ćemo imati promociju knjiga jedog novinara našeg riječkog uglednog. Motivira nas da u 21. stoljeću se Rijeka mora modernizirati" , rekao je. 

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo