rezultati novog istraživanja / Nijemci najpoželjniji poslodavci u Hrvatskoj: ispitanicima najbitniji odnosi, sigurnost radnog mjesta i primanja

Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Gotovo četvrtina ispitanika kao presudni faktor atraktivnosti poslodavca navela je harmonične odnose na radnom mjestu, a za 23 posto najvažnija je sigurnost radnog mjesta

15.5.2018.
15:01
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
VOYO logo

Portal MojPosao objavio je rezultate najnovijeg istraživanja koje otkriva tko su najpoželjniji poslodavci u Republici Hrvatskoj.

Tako su se na vrhu liste poželjnosti našli njemački trgovački lanci, a ispitanici su kao presudan faktor naveli harmonične odnose, sigurnost radnog mjesta, priliku za napredak u struci i visinu plaće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najpoželjniji ovogodišnji poslodavac je tvrtka dm-drogerie, na drugom je mjestu trgovački lanac Lidl, a na trećem Müller, priopćio je portal MojPosao u utorak.

Gotovo četvrtina ispitanika kao presudni faktor atraktivnosti poslodavca navela je harmonične odnose na radnom mjestu, a za 23 posto najvažnija je sigurnost radnog mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petina ispitanih kaže da je presudna prilika za napredak u struci, za 18 posto najvažnija je visina plaće, a 11 posto je kao najvažniji faktor navelo priliku za hijerarhijsko napredovanje.

Neovisno o stupnju obrazovanja, dobnoj skupini i mjestu prebivališta ispitanika, tvrtka dm je najpoželjniji poslodavac. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na drugom mjestu se onima sa srednjom školom nalazi Lidl, dok je ispitanicima s visokom i višom stručnom spremom na drugom mjestu tvrtka Rimac Automobili.

Što se tiče kandidata koji se još uvijek školuju, kod njih se u top deset poslodavaca još nalazi i tvrtka za izradu softvera Infinium, a ispitanicima do 32 godine starosti tvrtka Rimac Automobili nalazi se na trećem mjestu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na području Zagreba i okolice u top deset poslodavaca ušli su Belupo i Zagrebačka pivovara, kojih nema među top deset poslodavaca u drugim regijama.

Ispitanici iz Dalmacije među top deset uvrstili su i trgovački lanac Tommy, dok su oni iz Istre uvrstili tvrtku Maistra i Jadran Galenski Laboratorij. Na području Istočne Hrvatske građanima su među top deset poslodavaca i Kaufland te Valamar Grupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo