'NIJE VODSTVO HDZ-A IZBACILO JOSIPU RIMAC': / Plenković otkrio kako je bivša šefica Knina ostala bez mjesta na listi

Image
Foto: Pixsell, Jurica Galoic/PIXSELL

Predvođeno svojim predsjednikom Andrejem Plenkovićem, izaslanstvo HDZ-a predalo je u subotu u Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) kandidacijske liste za parlamentarne izbore, piše N1.

13.8.2016.
13:18
Pixsell, Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Andrej Plenković je izjavio kako tijekom pravljenja lista nije bilo nikakvih pobuna kao niti pretumbacija. "Proces usuglašavanja HDZ-a za liste bio je transparentan i uključiv. Svi prijedlozi su došli s terena. Imamo kvalitetne kandidate, dvije nositeljice lista, i u drugoj i u devetoj jedinici, što je također bitna poruka. Imamo ljude s iskustvom i partnere", izjavio je Plenković, dodavši da se tu radi o kvalitetnom spoju koji će i birači prepoznati, jer vraća vjerodostojnost.

Na novinarsko pitanje o Glasnoviću rekao je kako je dotični odustao od daljnje kandidature, te da im je jučer poslao pismo o tome. "Žao mi je, nisam stekao dojam da će to ići u tom smjeru, budući da na Središnjem odboru to nije dao do znanja", rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S Hrastom je dogovoreno dva kandidata, no će biti potpisani kao pojedinci, a ne članovi Hrasta. Plenković je izjavio kako to nije varanje birača, već da se radi o političkom dogovoru između Hrasta i HDZ-a.

'Nije vodstvo stranke odlučilo da Rimac ne bude na listi'

Image
Foto: Pixsell, Dusko Jaramaz/PIXSELL

"U 9. smo jedinici slijedili preporuke s terena. U tom izboru kojeg su imali nije bilo kandiata iz Knina i nismo bili u mogućnosti raditi protiv odluke županijske organizacije", odgovorio je šef HDZ-a na pitanje zašto na listama nema Josipe Rimac. "Nije bila odluka vodstva da Rimac ne bude na listi, nego je to bio prijedlog županijskog HDZ-a."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
RIMAC OGORČENA NA VRH HDZ-a: /

'Ginuli smo, a sada nemamo nikog na listi'

Image
RIMAC OGORČENA NA VRH HDZ-a: /

'Ginuli smo, a sada nemamo nikog na listi'

Zadovoljan debatom

Plenković je rekao kako je zadovoljan debatom koju je sinoć na HTV-u imao sa . "Nadam se da su birači imali priliku čuti stajališta i HDZ-a i SDP-a" rekao je, te dodao "Mislim da smo jasno izložili stavove, pred nama je 4 tjedna do izbora i iskoristit ćemo ih na najbolji način."

Image
I MILANOVIĆ I PLENKOVIĆ BILI NAPETI, POPILI SU 11 BOCA VODE: /

'Bilo je k'o bog! I on je zadovoljan'

Predsjednik HDZ-a najavio je formalno predstavljanje gospodarskog programa u srijedu, dok službenu kampanju počinje 16. kolovoza u Hvaru, na obilježavanju 2400 godina Starog grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo