'NAZVALA NAS JE TAJNICA...': / Članovi HDZ-a nezadovoljni kako je izabran Zdravko Marić

Image
Foto: PIXSELL, Kristina Stedul-Fabac

Pojedini članovi predsjedništva HDZ-a nezadovoljni su načinom na koji je Zdravko Marić imenovan kandidatom za mandatara za sastavljanje nove vlade ako Oreškovićeva padne u Saboru.

13.6.2016.
9:23
PIXSELL, Kristina Stedul-Fabac
VOYO logo

"Ne znam zašto smo o Mariću odlučili na telefonskoj sjednici. To nije bila telefonska konferencija u sklopu koje bi svatko od nas mogao raspravljati i izraziti svoje mišljenje, nego nas je nazivala tajnica i pitala jesmo li za Marića ili nismo", kazao je za Novi listDarko Milinović, jedan od nezadovoljnih članova.

HDZ-ovci ZAKAZALI SJEDNICU PREDSJEDNIŠTVA: Hoće li dokazati da imaju 76 potpisa?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

HDZ-ovci ZA DANAS ZAKAZALI SJEDNICU PREDSJEDNIŠTVA: Hoće li dokazati da imaju 76 potpisa?

Image

HDZ-ovci ZA DANAS ZAKAZALI SJEDNICU PREDSJEDNIŠTVA: Hoće li dokazati da imaju 76 potpisa?

Milinović vjeruje kako će sljedećih dana biti održana normalna sjednica predsjedništva na kojoj će kazati što misli o Mariću kao kandidatu, ali i što misli o takvim telefonskim sjednicama.

"Imamo razloga za sumnju u uspješno preslagivanje"

Dio članova predsjedništva HDZ-a kazao je za Novi list kako bi bilo logično da se Marića pozove na sjednicu kako bi prisutni imali prigodu razgovarati s njim i procijeniti je li on kvalitetan kandidat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rado bih ga, recimo, upitao što će učiniti ako mu SDSS kaže da je spreman ući u njegovu vladu samo ako u njoj ne bude Zlatko Hasanbegović", kazao je jedan HDZ-ov dužnosnik.

Činjenicu da je Marić bez prethodne najave postavljen kao kandidat, iako je posljednja odluka predsjedništva bila da se ide u preslagivanje s Tomislavom Karamarkom kao potencijalnim mandatarom, neki vide kao znak da HDZ trenutačno nije blizu brojke od 76 zastupnika te da će Marić pokušati ubrzati taj proces.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ali, Marić nije ni političar, a tvrdili smo da će, nakon neuspješnog eksperimenta s Oreškovićem, sljedeći premijer biti politička osoba. I od toga smo odstupili, a nitko nije rekao zašto. Sve se ovo događa potpuno netransparentno i imamo ozbiljne razloge za sumnju da ćemo uspjeti u preslagivanju, čak i ako za koji dan srušimo Oreškovića", ocjenjuje član HDZ-ovog vodstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo