NAJBOLJI TEKSTOPISAC IKADA ! / Nick Cave je vječna inspiracija Red Hot Chili Peppersa

Image

Legendarni funk rock band Red Hot Chili Peppers odali su tajnu skrivanu više od dva desetljeća. Osoba kojoj se najviše dive i u kojoj pronalaze vječnu inspiraciju je samotnjak Nick Cave.

20.8.2011.
12:30
VOYO logo

Red Hot Chili Peppers vjeruju kako je Nick Cave, pjevač The Bad Seeds i Grindermana, 'najbolji tekstopisac svih vremena'.

Objasnili su da predivni čudak Cave, koji je u lipnju nastupio na zagrebačkom Jarunu, 'radi svaki dan, baš kao i Peppersi'.

Osim marljivog Cavea, priznali su za Guardian kako je i kompozitor klasične glazbe Igor Stravinsky imao golem utjecaj na njihov razvoj i stvaralaštvo.

"Kreativnost isparava i slabi. Mi smo imali dosta sreće, zaradili smo mnogo novca. Sad bi mogli sjediti na plaži, ali i čak kad smo ljuti jedni na druge, mi sjedimo u istoj prostoriji i radimo. Igor Stravinsky je sjedio za klavirom apsolutno svaki dan. Ponekad je stvarao užasnu glazbu i žena mu je zanovijetala, ali on nije odustajao. Ista stvar vrijedi i za Nicka Cavea, najboljeg živućeg autora", izjavio je basist benda Flea.

Red Hot Chili Peppers izdati će svoj 10. album 'I'm With You' u ponedjeljak 29. kolovoza i predstaviti ga svjetskoj public.

Najavili su i turneju na kojoj će po prvi put svirati i novi gitarist Josh Klinghoffer, koji je zamijenio legendarnog Johna Frusciantea. Naime, Frusciante je napustio Pepperse kako bi se posvetio samostalnoj karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo