nema službene potvrde /

Ni nakon mjesec dana javnost ne zna je li dječak preminuo zbog salmonele: istražujemo - zašto se taji nalaz obdukcije?

Salmonela je pronađena kod svih članova obitelji, ali i unutar njihovog doma. No tek nakon obdukcijskog nalaza, krivci će moći odgovarati

14.11.2016.
18:56
VOYO logo

Zbog čega je umro njihov petogodišnji sin, obitelj iz Bregane još nije doznala. Na obudkcijski nalaz čekaju gotovo mjesec dana.

Iz Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku poručuju da je riječ o uobičajenoj proceduri i da će obdukcijski nalaz biti gotov ovaj tjedan. Najprije će biti poslan naručitelju obdukcije, a tek tada će ga moći zatražiti i obitelj preminulog dječaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suprotno tvrdnjama Zavoda, stručnjaci poput Dragana Primorca tvrde da se na rezultate obdukcije može čekati između 7 i 14 dana, ali nikako mjesec dana.

Opravdanje za takvo što ne nalaze. Sama odvjetnica poručuje da bez obzira na to što obitelj nije naručitelj obdukcije, žele vidjeti nalaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi ćemo svakako probati doći do tog nalaza, vjerujem da nećemo imati problema. Zapravo, roditelji svakako imaju pravo saznati zašto im je umrlo dijete bez obzira tko je naručitelj i bez obzira tko je nalaz platio, a tko nije", uvjerena je Dijana Kladar.

Salmonela je već ranije potvrđena kod roditelja i dvije sestre preminulog dječaka.

O cijelom slučaju, ministar zdravstva Milan Kujundžić u Splitu nije htio govoriti.

U Bregani se s tragičnim događajem mještani teško mire.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno da su svi na to gledali onako ljudski. Svima kad čujete za tako strašnu stvar je jako teško posebno zato što se tu radi o iznimno malom djetetu koje još nije ni počelo živjeti, djetetu koje je trebalo ići tu u našu školu", kaže ravnatelj OŠ Milana Langa IgorMatijašić.

U tu školu sestre nesretnog dječaka već su se vratile. I one i roditelji izliječeni su od salmonele. Najveća žrtva tako ostaje petogodišnji dječak, koji je do tog dana bio potpuno zdrav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo