Radio s 10 ministara / Nezamjenjivi pomoćnik ministara turizma: na funkciji je već 17 godina, a nama je otkrio recept za dugovječnost

Robert Pende danas surađuje s desetim ministrom turizma u svojoj karijeri. Na funkciji pomoćnika ministra turizma je nevjerojatnih 17 godina

24.2.2017.
19:02
VOYO logo

Koji je recept za dugovječnost bez obzira na politiku - najbolje zna Robert Pende - pomoćnik ministra turizma već 17 godina. Dočekao je desetero ministara, o tome tko je bio bolji šef, diplomatski izbjegava odgovor, ali svoj položaj brani i kuhačom. S očito nezamjenjivim pomoćnikom, razgovarao je Andrej Dimitrijević.

Na posao u 'Kockicu', Robert Pende dolazi već 17 godina, otkako je postao pomoćnik ministra turizma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije mi dosadilo, nema tu tajne. Tajna je, šta ja znam, upornost, rad", započinje naš razgovor.

Na prvu posao zvuči jednostavno. "Savjetujemo ministre, možda na najbolji način ih upućujemo kako da rade u svom okviru, djelokurgu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No kaže kako se ne sjeća da je ikada uzeo godišnji, a kada stisnu rokovi, nije nimalo lako.

"Ovdje su bili moji medicinski nalazi. Sad sam ih skinuo. To je bilo upozorenje više za mene i za one koje me misle taj dan značajno opteretiti onda kažem odite tamo pročitajte kako izgleda moja krvna slika."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč stresu na toj funkciji ispratio je devetero ministara, a trenutačno je pomoćnik desetome - Gariju Cappeliju. Misli da se ministri ipak mijenjaju brže nego što bi trebali. 

"Kada netko preuzima takav ozbiljan resor on bi morao imati vremena da barem u jednom mandatu ono što je sam zacrtao sebi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O tome tko mu je bio bolji šef, diplomatski odgovara anegdotom.

"Kad smo se sreli jedan aktualni i jedan moj bivši ministar onda je bilo pitanje koji je bolji. Ovaj prije nije baš imao puno vremena za mene ali sam rekao - to je otprilike kao da ste pitate majku koje joj je dijete najdraže."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No kad je u pitanju kuhanje, tvrdi - bolji je barem od jednog.

"Lorencin se ovako malo i promovirao kao dobar kuhar. Za ostale ne znam jer se nisu previše hvalili, ali sam ja ipak bolji kuhar od njega. Evo bacio sam mu rukavicu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A unatoč pozamašnom stažu, pomoćničke rukavice, kaže, još nije spreman objestiti o klin. 

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo