JUGO POHARALO DALMACIJU / Poplave na Rabu i u Vodicama, splitski vatrogasci borili se sa srušenim stablima, u Dubrovniku ogromni valovi

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Olujno jugo napravilo je štetu na Rabu, u Splitu, Vodicama i Dubrovniku, gdje su zabilježeni valovi visoki 6,9 metara

9.12.2021.
10:45
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Genovska ciklona uzburkala je Jadran te donijela olujno nevrijeme u Dalmaciju. Valovi nošeni olujnim jugom noćas su poplavili Trg Municipium Arba na Rabu, a more je ušlo u trgovine, kafiće i restorane. U svom tom divljanju, barke su završile na obali, a moraki valovi nisu štedjeli ni automobile parkirane u blizini rive, javlja Novi list.

Vatrogasci tamošnjeg DVD-a počeli su s ispumpavanjem vode iz poplavljenih prostora. Ima problema i u prometu, jer je šljunak s plaže zatrpao dijelove šetnice u Barbatu, a na Grama je jako jugo oborilo telefonski stup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VEĆ IMA PUNO PROBLEMA /

Pada snijeg u nizinama, ima ga i u Zagrebu: Na cestama prijeti velika opasnost, a na Jadranu se očekuju i pijavice!

Image
VEĆ IMA PUNO PROBLEMA /

Pada snijeg u nizinama, ima ga i u Zagrebu: Na cestama prijeti velika opasnost, a na Jadranu se očekuju i pijavice!

Splitski su vatrogasci zbog jakog juga koji je puhao tijekom noći na širem području grada imali pune ruke posla, doznaje se u Javnoj vatrogasnoj postrojbi grada Splita. Jak vjetar prijetio je da će urušiti cijelu skelu postavljenu na Tomića stinama u samom središtu Splita, daske su već padale daske na ulicu pa su vatrogasci to sanirali. Poslije ponoći pozvali su ih građani i prijavili da su odlomljene grane sa stabla pale na osobno vozilo u centru grada, u Riječkoj ulici, pa su pohitali na teren kako bi uklonili otpale grane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U noći su vatrogasci splitskog Dobrovoljnog vatrogasnog društva gasili požar na tri plastična kontejnera koji su gorjeli u Varošu, u Plinarskoj ulici, a na terenu su bila tri gasitelja s jednim navalnim vozilom. U dva sata poslije ponoći alarmirani su na dva različita mjesta, na Obali kneza Domagoja gdje su morali ukloniti stablo koje je palo preko ceste, pa je tamo otišli pripadnici Javne vatrogasne postrojbe, dok su njihove kolege iz DVD- a Split stigli u Držićevu ulicu kako bi uklonili stablo s osobnog vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalmacija Danas piše kako su udari juga na Marjanu dosezali 112 kilometara na sat, a na Svetom Juri na Biokovu, vjetar je puhao brzinom od čak 130 kilometara na sat.

Uz to, naplavljene su plaže orijentirane ka jugu, ali i riva u Vodicama. U Dubrovniku su, pak, izmjereni valovi visoki 6,9 metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo