NEVRIJEME DILJEM ZEMLJE: /

Kiša, snijeg i vjetar izazvali probleme, prometni kaos u Gorskom kotaru

Image
Foto: HAK

Najavljeno pogoršanje vremena stiglo je tijekom večeri u Hrvatsku, a prema izvješću Hrvatskog autokluba, na snazi je niz ograničenja i zabrana u prometu.

6.2.2017.
23:19
HAK
VOYO logo

Zbog prometne nesreće na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Vrbovskog i Ravne Gore u tunelu Čardak u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom usporeno.

Samo za osobna vozila, zbog vjetra, otvorene su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine vozila osim za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama je državnom cestom DC3); - dionica Jadranske magistrale između Senja i Svete Marije Magdalene (DC8).

Na Jadranskoj magistrali između Bakra i Senja (DC8) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocike (I. skupina vozila), a na autocesti A7 čvor Draga-čvor Šmrika dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Snijeg pada u Gorskom kotaru i Lici

Snijeg mjestimice pada u Gorskom kotaru i Lici. Zimski su uvjeti (zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu) na većini cesta u Gorskom kotaru, uključujući autocestu A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva te staru cestu kroz Gorski kotar (DC3) na dionici Zdihovo-Vrbovsko-Delnice-Kikovica. U Lici zimski su uvjeti na državnoj cesti DC1 na dionicama Vaganački most-Korenica i Udbina (Ondić)-Gračac i na državnoj cesti DC217 Ličko Petrovo Selo-GP Ličko Petrovo Selo, te na nekim županijskim i lokalnim cestama.

Image
TJEDNA PROGNOZA: /

Ponovno nam stiže zahlađenje i snijeg, meteorolozi otkrili gdje će ga u Hrvatskoj biti najviše i kada

Image
TJEDNA PROGNOZA: /

Ponovno nam stiže zahlađenje i snijeg, meteorolozi otkrili gdje će ga u Hrvatskoj biti najviše i kada

Trenutno nema slobodnog smjera za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama kroz Gorski kotar, dok je kroz Liku moguće voziti autocestom A1 Zagreb-Split-Ploče koja je otvorena za sve skupine vozila. Iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci i obrnuto trenutno je moguće voziti autocestom A1 Zagreb-Split-Ploče do čvora Žuta Lokva, državnom cestom DC23 od Žute Lokve do Senja te Jadranskom magistralom (DC8) od Senja do Rijeke.

Image

U većem dijelu ostatka zemlje kolnici su mokri i skliski od kiše. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Image
Image

Sutra snijeg, na Jadranu olujna bura

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, u srijedu se u noći i prijepodne pretežno oblačno ponegdje s kišom, a u unutrašnjosti sa susnježicom i snijegom. Zatim postupno razvedravanje sa zapada, a oblačno s kišom još mjestimice na krajnjem jugu te sa snijegom u istočnoj Hrvatskoj. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni i sjeverni, na istoku sjeverozapadni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Jadranu će puhati umjerena i jaka, podno Velebita i olujna bura s orkanskim udarima, samo na jugu još istočnjak i jugo. Bura će slabjeti prema kraju dana. Temperatura zraka u unutrašnjosti uglavnom od 0 do 5 °C, navečer u padu. Na Jadranu jutarnja između 4 i 10, a najviša dnevna od 9 do 14°C.

Smirivanje vremena očekuje se tek za vikend.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo