teška situacija /

Nevolje obitelji iz Labina: moraju čekati godinu dana kako bi Centar za socijalnu skrb utvrdio da žena nema nogu

Image
Foto: Thinkstock

Irena je nepokretna jer su joj prije šest godina iznad koljena amputirane obje noge, a njezin muž Franko jedva je pokretan

14.5.2018.
7:50
Thinkstock
VOYO logo

Obitelj Ipavec iz Labina mora čekati godinu dana na rješenje Centra za socijalnu skrb za financijsku pomoć koju bi 75-godišnja Irena trebala dobiti zbog amputacije obje noge, a čekanje je potrebno jer vještaci moraju utvrditi je li osoba invalid ili nije, prenosi Glas Istre.

Franko i Irena vjenčali su se 15. kolovoza 1964. Živjeli su normalno i skladno sve dok im 1993. nije umro sin Franko koji je nastradao na poslu u Italiji i iza sebe ostavio suprugu i dijete. Na njega su pala golema vrata i usmrtila ga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio im je to prvi težak udarac u životu, a kako jedna nevolja ne dolazi sama, sljedeća je bila opaka bolest. Franko je još 1986. bio doživio moždani udar i to sa samo 42 godine života, a 2002. imao je infarkt. Od 2008. počeo je, zbog problema s kralježnicom, koristiti hodalicu, ali najteži udarac bio im je kada je Irena u siječnju 2012. ostala bez desne, a u svibnju iste godine bez lijeve noge, prenosi Glas Istre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo