'dajte glas hrabroj ženi' / Nevenka Bečić osjeti ponos u srcu kad vidi Jadranku Kosor

Image
Foto: PIXSELL

U subotu na prepunoj splitskoj rivi kandidati koalicije HDZ-HGS predstavljali su svoj program, a sve prisutne je zasjenila Nevenka Bečić svojim hvalospjevima o Jadranki Kosor.

19.11.2011.
15:24
PIXSELL
VOYO logo

Kandidati koalicije HDZ-HGS u subotu su na splitskoj rivi dijelili mandarine i družili se s građanima.

Iako je bio najavljen, Željko Kerum se nije pojavio, nego je ispijao svoju subotnju kavu u obližnjem kafiću.

"On se svaki dan druži s građanima na Rivi", opravdavala ga je njegova sestra Nevenka Bečić koja je stigla s osmijehom na licu i zasjenila sve druge kandidate.

Ona je uvjerena u izbornu pobjedu koalicije u IX. i X. izbornoj jedinici te objasnila zašto je HGS pristao na suradnju s HDZ-om.

"U cilju zaštite interesa Hrvatske i hrvatskog naroda, Hrvatska građanska stranka na čelu sa Željkom Kerumom našla je za potrebno da u ovom povijesnom trenutku damo svoj obol narodu i državi, a to smo na ovim parlamentarnim izborima mogli jedino uz koaliciju sa jednom državotvornom strankom", izjavila je Bečić.

Ono što se njoj najviše sviđa u HDZ-u jest to što žena vodi stranku.

"Kad vidim premijerku, ja ne mogu da ne osjetim ponos u srcu. Takva hrabra žena nama treba. Ona je našla unutrašnju snagu da se energičnošću i osobnošću nametne svima koji ju okružuju, a znamo da su to muškarci", bila je puna riječi hvale za Jadranku Kosor.

Također je glasanje za Jadranku Kosor poistovjetila s borbom za ženska prava.

"Davši njoj glas, dajete glas za pravo svim ženama da zauzmu čelna mjesta ne samo u politici već i  u gospodarstvu", rekla je pri tom ni ne pomislivši kako HDZ na svojim listama ima samo 20.9 posto žena, dvostruko manje nego što Zakon o ravnopravnosti spolova propisuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo