'Nešto sam vam zaboravio reći za g. Milanovića'

Naši političari rijetko zakažu kad su jezične vratolomije u pitanju, a izbori ih čine posebno vrckavima. Tako je bilo i ove nedjelje. Na net.

4.12.2011.
21:19
VOYO logo

Po prvi će se puta u Saboru naći jedan brat i sestra, Željko Kerum i Nevenka Bečić. Ako je suditi po provalama na izborni dan, u sabornicu će braco i seka unijeti dašak lude atmosfere sa splitskih gradskih sjednica.

Dobro raspoložena Nevenka je tako već ujutro zabavila novinare, kad ju je djelatnik na glasačkom mjestu tražio osobnu kartu i pitao je li ona 'ta i ta'?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ako me nisu zamijenili u rodilištu, jesam, ali nisu me zamijenili jer nisam rođena u rodilištu. Samo mogu reći da je meni svaki dan radni dan, od jutra do mraka, ovo je još jedan dio zadatka.'

Ti si moja čokolada, ja sam tvoja čokolada

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je prvi put da postoji netko u Saboru brat i sestra. Prošla je sestra, proša san ja!" (Željko Kerum)

"Hvala vam lijepa, dragi moji! Dakako da rezultatima nismo zadovoljni, ali glavno je da nisu ponizili HDZ i spustili ga na koljena, da nisu uspjeli u svojem naumu da Hrvatska demokratska zajednica nestane s političke scene. Mi od ovog trenutka počinjemo raditi za pobjedu na sljedećim parlamentarnim izborima. I u oporbi je časno služiti svome narodu. I u oporbi ćemo služiti Hrvaticama i Hrvatima. Nitko nam ne može oduzeti naše pobjede, nitko ne može osporiti činjenicu da je vlada koju je vodio HDZ završila pregovore i još jedan povijesni cilj koji je davno zacrtao dr. Franjo Tuđman. Hrvatska postaje članica Europske unije 1. srpnja 2013. zahvaljujući nama." Sve za Hrvatsku, Hrvatsku ni za što! Evo ovo je jamstvo budućnosti HDZ-a!" (iz govora Jadranke Kosor nakon teškog poraza u izborima za Sabor 2011. godine) Svakog dana, u svakom pogledu, Zoki sve više napreduje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nešto sam vam zaboravio reći za gospodina Milanovića. Ja sam ovih zadnjih mjeseci bio rame uz rame s njim. To je čovjek koji stalno napreduje u svakom pogledu!" (Silvano Hrelja, predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika u sklopu Kukuriku koalicije)

"Prvu rupu na HDZ-ovom brodu je izbušio Ivo Sanader. Čuti da je netko tako manipulirao novcem..., ako je istina i ako se dokaže, to ćemo vidjet na sudu. Međutim, HDZ je sigurno stranka koja ima većinsko biračko tijelo, oporavak će biti bolan, ali mi možemo stati na noge. Naše izborno tijelo traži samo da se vratimo našoj izvornoj politici, a to je zaštita državnih interesa."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sitna čarka, cipelarka

"Vladimir Šeks ne ide u političku mirovinu. On treba doživjeti jedan loš politički rezultat da shvati da je vrijeme za promjene." (Hebrang na pitanje ide li Vladimir Šeks u političku mirovinu)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kameno lice Josipović Ivice

"Mi smo gledali predsjednika za vrijeme objavljivanja rezultata prvih anketa i po izrazu lica Ive Josipovića nije se moglo zaključiti je li zadovoljan ili nije ovim rezultatima", (novinarka HTV-a opisuje neizvjesnu situaciju u predsjedničkim dvorima)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Željko Kerum – Nostromodamus

"U Nostroma ovdje, to je jedan naš riblji restoran, sam prognozirao rezultate prije dva mjeseca i nisu puno različiti od ovih sad." (Željko Kerum)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dado Nimani u pjesmi 'Dodirni mi kolena'

"HDZ nitko i nikad neće vidjeti na koljenima, ja sam uvjeren da će konačni rezultati biti bolji od anketa." (Dado 'Mili' Milinović iz stožera HDZ-a)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zapravo nevjerojatno

"Predsjednik Josipović zapravo ništa nije rekao!" (Mislav Bago, nakon obraćanja predsjednika koje se svelo na izjavu: "Prerano je, pričekajmo DIP.")

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šeki i dalje vozi klasu optimist!

"Ove ankete držim jako upitnima. I prije je SDP otvarao šampanjac i slavio pobjedu pa se pokazalo da to nije tako. Ja sam optimist. Vjerujem i dalje da ćemo ubrzo, ubrzo... mi biti prvi!" (Vladimir Šeks).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dubioza kolektiv

"Usprkos činjenici da je HDZ ostvario ogromne rezultate, i kad je u pitanju završetak pregovora s EU, i kad je u pitanju borba protiv korupcije, i izlazak iz krize, mi nismo imali ravnopravne uvjete u izbornoj kampanji. HDZ će i nakon ovih izbora ostati najjača stranka u Hrvatskoj." (glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekujem da će se broj mandata HDZ-a povećati i da ćemo doći do 50 mandata."

"Mi smo učinili maksimalno za Hrvatsku, učinili smo sve. Imali smo veliku krizu, morali smo vući nepopularne poteze koji su se pokazali vrlo dobrima, a bili smo bombardirani iz jednog dijela medija. Jadranka Kosor je dala maksimum i mislim da su naši potezi bili veliki potezi i mislim da su oni bili dobri za Hrvatsku!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što ste pogriješili za vrijeme svoje vladavine?

"Mislim da nismo pogriješili ništa posebno!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi i posljednji pljesak

"Jedini pljesak u stožeru HDZ-a čuo se kad je gospodin Bačić, glavni tajnik stranke, rekao kako još uvijek postoje šanse, međutim, zasad ovdje nema niti najmanjih tragova euforije." (reporter Nove TV Andrija Jarak iz stožera HDZ-a)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nož, vilica, tamburica

"Širok šor, ledina, čuvaj se jedina, seoskih mangupaaa..." (iz izbornog stožera HDSSB-a)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ljutu ranu ljuta trava

"Vidimo, u stožeru HDZ-a nije tako veselo." (Hloverka Novak Srzić nakon javljanja iz stožera HDZ-a)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Željko Kerum odgovara na pitanje što je jutros obukao

"Evo kravatu sa konjom, konja obožavam, konj je za mene znak pobjede!"

Kerum sam na svijetu

"Nije mi svejedno, ja sam navijao za HDZ, ali po anketama nisu ni blizu... Malo me čude ove ankete. Ima tu desetak posto razlike između anketa i stvarnog stanja. Ja sam u životu imao puno utakmica, svaku koju sam vodio želio sam dobit, al' nekad treba časno pretrpit i čestitat protivniku."

Remetinec – taaaamo, tamo ne putujem!

"Rezultati su fantastični. Hvatamo sedmi mandat i to je dokaz da su Laburisti budućnost Hrvatske, a ne jednokratni pokušaj. Mi smo jasno rekli s kime nećemo u Remetinec sigurno, a oni koji imaju problem s nama neka se večeras brzo dogovore!" (Dragutin Lesar nakon slavodobitnog dolaska u stožer svojih Laburista)

Lipa si lipa, anđeli ti sliče!

Jadranka Kosor je na glasanje stigla s buketom cvijeća te otkrila s kakvim se osjećajem probudila u nedjelju.

"Lijep je osjećaj, krasan je dan, vjerujem da će i zbog toga ljudi izaći na izbore."

O, Bože, zar nisi pozvao mene?

"Ako mene ne bude, promjena nema." (don Ivan Grubišić)

"Milano je uvijek bio dobar klub!" (Ramo Dedić legenda, za one koji ne znaju)

http://www.youtube-nocookie.com/v/IUj7W8xft0I?version=3&hl=en_US

Čarobno jutro "Ja sam se jutros sasvim normalno dig'o, kao i svako drugo jutro, s tim da je to nedjelja i da smo duže spavali." (Barba Luka nakon glasanja)

Barba Luka savjetuje svog nasljednika "Svak voli na svojim leđima! Samo kad bi svoje očeve slušali, imali bi 90 posto problema u životu manje."

Barba Lukin trik kad predsjeda maratonskom sjednicom Sabora! "Imam trik. Slušam, ali se isključim puno puta iz onog nepotrebnog dijela... A onda vam jednostavno proradi mehanizam: 'Ovo je sad škakljivo, malo bolje slušaj!' Ostavit živce kod kuće i onda sve trpit."

'Tko me naslika tak'og!' (barba Luka o svom liku na slici s osnivačke sjednice Sabora) "Ja na toj slici uopće ne sličim na sebe. Pa ja sam zgodniji nego me je naslikao... Nitko živ ne bi rekao da sam ono ja, pa vidi tu sam špicast, nisam ja takav."

Kako je Barba Luka čučnuo! "Kad su raketirani Banski dvori, Manolić je kao stari partizan odmah iskusno zalego, za razliku od nas ostalih naivnih... a onda sam i ja čučnuo" (bivši predsjednik Sabora Luka Bebić) S glasačkog mjesta: Nedjelja je, a za ručak – banana

"Puna lista kandidata, ali ponuda je nikakva!" (jedan Zagrepčanin koji je nezadovoljan napustio biračko mjesto, u izjavi HTV-u)

Iz izbornih stožera: Nedjelja je, a na stolu nema čega nema

"U izbornom stožeru HSS-a atmosfera nije dobra kao prilikom nekih prošlih izbora, ali zato je hrana fantastična, kao i uvijek." (HTV iz stožera HSS-a)

"Ovaj stol s delicijama neće razočarati, kao uostalom ni izborni rezultati, nadaju se ovdje..." (HTV iz stožera Ljube Jurčića)

"Stvari se još nisu zahuktale, ali stolovi su puni, ovdje je sve spremno za početak izborne večeri..." (iz stožera HDSSB-a)

"Bit će toplo-hladni bife, bit će i malo alkohola, sve je spremno za slavlje (iz stožera HSLS-a)

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo