'NISU FOTELJAŠI, ALI...' / Neslužbeno doznajemo o čemu se razgovaralo u DP-u i s kojim ministarstvima licitiraju

Image

Prvi pregovori s HDZ-om, SDP-om i Mostom najavljeni su za sutra

22.4.2024.
22:57
VOYO logo

Više od tri sata iza zatvorenih vrata članovi predsjedništva Domovinskog pokreta i izabrani zastupnici razgovarali su o uvjetima koje će staviti pred pregovarače o formiranju parlamentarne većine i iduće Vlade.

Svi su se složili da će uvjet biti da neće surađivati sa SDSS-om. Kako neslužbeno doznajemo, tražit će stroži nadzor granica odnosno poštivanje Zakona o nadzoru državne granice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domovinci smatraju i da treba olakšati uvjete referenduma po švicarskom modelu. Što se demografije tiče, smatraju da za to treba izdvajati 4 posto BDP-a po uzoru na Mađarsku. Za mlade su, kažu naši sugovornici, potrebni posebni krediti.

Kako smo spomenuli na početku teksta, suradnja sa SDSS-om ne može se ostvariti. Za stolom se, kažu naši sugovornici, spominjala i promjena modela financiranja SNV-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KUHA SE KOALICIJA /

DP inzistira na jednoj stvari, hoće li im Plenković popustiti? 'To bi bio poraz njegove politike'

Image
KUHA SE KOALICIJA /

DP inzistira na jednoj stvari, hoće li im Plenković popustiti? 'To bi bio poraz njegove politike'

Nisu izostale ni druge ideološke teme. U Domovinskom pokretu žele da se rodna i transrodna ideologija izbaci iz mainstreama.

Tema je bila i promjena Izbornog zakona, o kojoj posljednjih dana komunicira SDP. Članovi DP-a nemaju ništa protiv da se konstituira sabor i izabere predsjednik, ali im smeta što SDP nema pregovarački tim s kojim bi razgovarali. Nemaju ništa protiv ni ukidanja lex AP-a. Glavni državni odvjetnik, Ivan Turudić, također je bio tema, ali bez zaključaka o njegovoj smjeni, kažu nam neslužbeno sudionici sastanka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I možda najzanimljivije iako su naglasili da nisu foteljaši, na sastanku se licitiralo ministarstvima. Pa su se tako za DP-ovu kvotu spominjali Ministarstvo kulture, Ministarstvo demografije i useljeništva te da bi htjeli još neko kapitalno ministarstvo.

Prvi pregovori s HDZ-om, SDP-om i Mostom najavljeni su za sutra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Tko su članovi Domovinskog pokreta i što žele? Neki od njih su zmajevi...

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo