NEOBIČAN SLUČAJ: / Maloljetni sin HDZ-ovca lagao o iznudi? Navodno je vršnjacima podijelio 650.000 kn iz očevog sefa

Image

Jednog dana otac, inače visoko pozicionirani šibenski HDZ-ovac, otkrio je da mu u sefu nedostaje poprilična svota novca, a kada je pitao sina ima li on spoznaje o tome gdje se novac nalazi,

23.5.2020.
13:31
VOYO logo

Prije nekog vremena medijima je odjeknula vijest o iznudi maloljetnika u Šibeniku, no prema pisanju portala ŠibenikIN, šuškanja po gradu govore da bi moglo doći do obrata u slučaju. Naime, dječak je član obitelji visoko pozicioniranog šibenskog HDZ-ovca i čini se da je umiješan u krađi 650.000 kuna iz očevog sefa.

Kako doznaje ŠibenikIN, šibenska policija je zbog toga privela nekoliko osoba. No, policija o detaljima šuti te kažu da će s njima izaći tek nakon dovršene istrage. Doznaje se da je istragom obuhvaćeno oko 30 osoba, međutim nema službenih podataka o broju uhićenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OSUMNJIČENA TROJICA MLADIH SPLIĆANA: /

Od maloljetnika iznudili 75 tisuća kuna; prijetili mu da će ga baciti s balkona

Image
OSUMNJIČENA TROJICA MLADIH SPLIĆANA: /

Od maloljetnika iznudili 75 tisuća kuna; prijetili mu da će ga baciti s balkona

Otac jednog od uhićenih: 'Navodno je moj sin kupio motor od ukradenog novca'

Interventna policija je viđena u užem centru Šibenika i to u nekoliko navrata proteklog tjedna. Obavili su pretrese stanova, a u jednom od tih stanova živi 20-godišnjak čiji se otac javio redakciji lokalnog portala. On je portalu ŠibenikIN ispričao da mu je 10-ak interventnih policajaca u utorak navečer pretreslo stan te da je poslije toga uhićen njegov sin. Iz za sada nepoznatih razloga policija je mladiću oduzela motocikl koji je nedavno kupio.

Image
Foto: PIXSELL, Grgur Zucko

Interventna policija pristigla je kod hotela Porin gdje su smještene izbjeglice.

Kako portal doznaje, ukradeni novac nestao je iz doma spomenutog HDZ-ovca te je prema svemu sudeći upravo tim novcem kupljen motocikl. Zato je 20-godišnji mladić pritvoren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tražili su nekakav novac, ali ništa nisu našli. Navodno je moj sin kupio motor od ukradenog novca. I to novca kojega nije on ukrao", kazao je otac uhićenog mladića.

Ulica priča da je dječak novcem htio kupiti prijateljstva

Slobodna Dalmacija piše da se po šibenskim ulicama priča da je maloljetnik htio novcem iz sefa kupiti prijateljstva svojih vršnjaka, ali i onih malo starijih. Govori se da je on prije nekog vremena došao do šifre očevog sefa, otvorio ga i u njemu pronašao 650.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

07.11.17., Osijek - Novac, kune i euri. Photo: Dubravka Petric/PIXSELL

Navodno je šakom i kapom dijelio desetke tisuća kuna vršnjacima čije je prijateljstvo htio kupiti. Navodno je bilo i onih koji su odbili novac koji je nudio, ali čini se da je puno onih koji su prihvaćali neočekivane darove. Tako je jednog dana otac otkrio da mu u sefu nedostaje poprilična svota novca, a kada je pitao sina ima li on spoznaje o tome gdje se novac nalazi, on mu je odgovorio da je žrtva iznude.

Otac vjerojatno nije sumnjao u riječi svoga sina pa je zato slučaj prijavio policiji nakon čega su policajci krenuli u akciju gradom i po šibenskim ulicama pohvatala više desetaka mladića, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako je kriv, u redu, neka odgovara za to što je učinio, ali isto tako želim da se onda kaže tko je glavni krivac. Zašto policija šuti o tome, koga se štiti? To traje već danima, a nitko ništa ne piše! Neka kažu tko je ukrao novac i kome i tko ga je dijelio po gradu", rekao je otac uhićenog 20-godišnjaka.

Šibenski HDZ-ovac nije bio raspoložen za komentare slučaja te je novinarima rekao da je to pitanje za policiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo