(Dallas) / NENO BELAN & FIUMENS - Tvornica snova

Image

Svi hitovi i nevjerojatna atmosfera pretvorili su live iz Tvornice u kreativni vrh karijere bivšeg Đavola.

28.6.2009.
17:22
VOYO logo

Još od osamdesetih i dana Đavola Neno Belan je na ovim prostorima sinonim za prvoklasnog pop autora vječno fasciniranog danima kad je rock bio mlad i glazbenim nasljeđem rodne mu Dalmacije. Drugi fokus njegovog skladateljsko-izvođačkog izraza u posljednje je vrijeme, na žalost, u bitnoj mjeri prevladao nad prvim pa je nekolicinu njegovih albuma nepovratno upropastilo guranje klapa u skoro svaku pjesmu.

Dojam je počeo popravljati već višestruko nagrađivanom "Rijekom sjećanja", a sve propuste iz prošlosti oprostit ćemo mu zahvaljujući "Tvornici snova", jednim od najboljih live izdanja u neovisnoj Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo objavljenim koncertnim albumom taj je simpatični tip bez većih problema nadmašio sve što je dosad snimio jer na dva se diska ("Fiesta" i "Balade") ne samo našlo mjesta za svaki od ključnih Belanovih trenutaka, već i oni manje impresivni ("Kavanna", "Divojka s juga") uz gromoglasno pjevanje kompletne publike zvuče sasvim podnošljivo.   

"Tvornica snova" ulazi u hrvatsku diskografsku povijest i kao jedan od posljednjih zabilježnih nastupa Dine Dvornika - slušati ga u ovako dobroj formi mnogima će oči ispuniti suzama. Posebnu pohvalu zavrijedili su i Fiumensi koji su danas mnogo više od pratećeg benda i u dobroj su mjeri zaslužni za uspjehe koje njihov lider u posljednje vrijeme niže kao na tekućoj vrpci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo