'NEMOGUĆE JE U TJEDAN-DVA RIJEŠITI PROBLEM'; Epidemiolog Branko Kolarić tvrdi: / 'Ima dosta nelogičnosti među uvedenim mjerama...'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Ono o čemu se još raspravlja je uvođenje online nastave. Trebamo smanjiti gustoću u javnom prijevozu i praktički ostaviti u kontaktu samo one ljude koji su nužni za funkcioniranje sustava.

2.12.2020.
12:40
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Epidemiolog Branko Kolarić komentirao je epidemiološku situaciju u Hrvatskoj, ali i vijest o odobrenju cjepiva Pfizera i BioNTecha.

"Velika Britanija je napravila registraciju, EU je u postupku registracije, vjerojatno potkraj godine. Cjepivo je blizu, a mi trebamo smanjiti štetu prije nego ga dobijemo, a sam dolazak cjepiva neće isti čas riješiti situaciju, mi ćemo se nekoliko mjeseci i dalje trebati pridržavati mjera i nositi maske, dok ne procijepimo dovoljan broj ljudi. Neće sve mjere odmah prestati dolaskom cjepiva", rekao je Kolarić za N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naručeno je milijun doza cjepiva

Rekao je kako je cjepivo jedini izlazak iz ove epidemiološke krize.

Image
ŠOSTAR OTVORENO: /

'Naravno da bih 'cinkao' svoje susjede. Ako je netko bahat i neodgovoran, mora snositi sankcije'

Image
ŠOSTAR OTVORENO: /

'Naravno da bih 'cinkao' svoje susjede. Ako je netko bahat i neodgovoran, mora snositi sankcije'

"Ovog cjepiva naručeno je milijun doza, to je dovoljno za procijepiti 500.000 ljudi, ali neće sve biti u jednoj isporuci. Kroz prvu polovicu sljedeće godine mogli bismo procijepiti ljude. Vidimo da je to ozbiljna bolest, ne nosi trajni imunitet najvjerojatnije, a cijepljenje je ono što treba riješiti problem. Nemoguće je u tjedan-dva riješiti problem", rekao je Kolarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ima dosta nelogičnosti u uvedenim mjerama

Komentirao je i kako za tri do četiri tjedna očekuje rezultate novouvedenih mjera. "Značajno smo smanjili kontakt ljudi ovim mjerama, ali ja bih se koncentrirao na ono što nam slijedi, a to je da čuvamo zdravstveni sustav", rekao je Kolarić.

Što se tiče već uvedenih mjera, među njima ima dosta nelogičnosti, smatra Kolarić, dodavši kako se nada da će one biti popravljene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono o čemu se još raspravlja je uvođenje online nastave. Trebamo smanjiti gustoću u javnom prijevozu i praktički ostaviti u kontaktu samo one ljude koji su nužni za funkcioniranje sustava. Ima nelogičnosti i nadamo se da će te mjere biti popravljene", zaključio je Kolarić.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo