Nemarni liječnik nagrađen funkcijom ravnatelja

Kirurg zbog čijeg nemara bolnica u Pakracu plaća odštetu od 2,5 mil. kuna i zbog kojeg Državno odvjetništvo istražuje 2 smrti zasjeo je na nove funkcije.

5.12.2009.
12:33
VOYO logo

Dr. Ivan Marijanović, kirurg iz Pakraca zbog čijeg je nemara umrla Zorica Banić, a 7- godišnji dječak iz Daruvara ostao bez ruke, promaknut je na funkciju prvog čovjeka u zdravstvu Požeško-slavonske županije.

Zbog propusta koje je učinio 2002. i 2003. Županijska bolnica u Pakracu plaća 2,5 milijuna kuna odštete, a Marijanović je "kažnjen" smjenom s mjesta ravnatelja na 14 mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marijanović je jedan od osnivača HDZ-a u Pakracu, dugogodišnji gradski vijećnik i zastupnik u jednom sazivu Županijskog doma Hrvatskog sabora.Smijenjen je u svibnju 2008. nakon što se saznalo za pravomoćnu presudu u slučaju Banić. No, godinu dana kasnije, na općinskim izborima u svibnju, HDZ je pobijedio na lokalnim izborima u Pakracu i županiji, s Marijanovićem kao prvim na listi za gradsko vijeće, piše Jutarnji list.

Nakon toga, u srpnju ove godine HDZ-ova većina dr. Marijanovića vraća na čelo bolnice, te ujedno postavlja za šefa upravnog vijeća županijskog Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u Požegi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu Državno odvjetništvo i dalje istražuje liječničke propuste iz 2002. i 2003., no još nije našlo dovoljno dokaza da podigne optužnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo