Sastanak Ramljaka i dobavljača /

Dobavljači: 'Nema obustave isporuke robe, tražimo da banke snose pola troška otpisa'

Image
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL

Ante Ramljak, izvanredni povjerenik za Agrokor, i predstavnici dobavljača održali su sastanak o zahtjevima dobavljača, koji je, ističu, bio konstruktivan

24.5.2017.
10:23
Jurica Galoić/PIXSELL
VOYO logo

Ramljak je uspio umiriti dobavljače, koji su prijetili prestankom isporuke robe ukoliko se ne riješe njihovi zahtjevi. Nakon konstruktivnog sastanka izražen je pozitivan stav i Agrokora i dobavljača.

"Odgovorili smo na točke zahtjeva koje su dobavljači postavili. Generalni zaključak je da ćemo nastavuti u konstruktivnom, otvorenom i, prije svega za sve dionike ovog procesa, uspješnom završetku ovog procesa. Svi problemi se ne mogu riješiti na jednom sastanku, ali na većinu točaka smo dali odgovore koji će umiriti situaciju", kazao je Ramljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prokuristica Kraša MaricaVidaković istaknula je da će banke prolongirati rok po regresnim mjenicama.

"Razgovorali smo o svim našim zahtjevima. Ovo je prvi u nizu sastanaka u cilju rješavanja ovog problema. Imamo informacije da će banke prolongirati rok po regresnim mjenicama, što je pozitivno. Od povjerenika smo čuli niz aktivnosti za stabilizacijom sustava, odnosno angažmanom za novim kreditom, kako bi dio naših zahtjeva bio riješen na taj način. Naš je zajednički gospodarski interes nastaviti suradnju. Točku po točku ćemo rješavati u idućim danima i neće doći do obustave robe. Očekujemo redovnu komunikaciju i rješavanje problema. Nastavljamo isporuku jer smo onaj dio problema za koje je nadležan povjerenik riješili. S ostalima ćemo nastaviti idućih dana", kazala je Vidaković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dio zahtjeva dobavljača upućen je potpredsjednici Vlade MartiniDalić, s kojom će se dobavljači sastati tijekom poslijepodneva.

"Razgovarali smo sa svim bankama, one su spremne produžiti rokove koji su dobavljači tražili. To bi uskoro trebalo biti i formalno", rekao je Ramljak.

Vidaković je istaknula da su dobavljači svjesni da je dug njihov. Od banaka, pak, traže da snose polovicu troška otpisa, odnosno jednako koliko i oni, umjesto da sav teret padne na dobavljače.

"Teza koja se provlači po medijima je da dobavljači žele da netko drugi plati njihov dug. Dobavljači traže da banke snose jednaki dio troška opola pola terošak otpisa, a ne da sve padne na dobavljače. Mi ne tzražimo da se dug prenese na porezne obveznike. Mi znamo da je dug naš. Ali tražimo da oni koji su sudjelovali u tom dugu, banke, snose dio u nagodbi", izjavila je prokuristica Kraša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izrečeno je i da će novi kredit Agrokor iskoristiti i kako bi riješio dio starih dugova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo