NEKRETNINSKA DRAMA U SDP-U: / Zbog nezakonite prodaje luksuzne vile stranci prijeti odštetni zahtjev od 3 milijuna eura!

Image
Foto: BOOKING.COM/PIXSELL

Zbog prodaje luksuzne vile u Splitu, koja nije bila njihovo vlasništvo, SDP će, vrlo vjerojatno, državi morati platiti milijunsku odštetu

11.9.2018.
17:29
BOOKING.COM/PIXSELL
VOYO logo

Usred opće velike stranačke krize SDP-u sada prijeti još jedan finacijski udarac čija bi težina mogla doseći tri milijuna eura. Riječ je o novcu od prodaje vile Ferić u Splitu koji će stranka, vrlo je izvijesno, morati vratiti državi.

Naime, atraktivna vila smještena je na Mejama i u bivšoj Jugoslaviji bila je nacionalizirana, a njen korisnik je bio Savez komunista Hrvatske. Nakon raspada bivše države, nastavio ju je koristiti SDP kao sljednjih SKH, a godine 1998. zajedno s jednim od nasljednika vlasnika prodao ju je za tri milijuna njemačkih maraka, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na taj način izbjegli su mogućnost da im HDZ po Zakonu o pretvorbi prava na društvenim sredstvima bivših društveno-političkih organizacija iz lipnja 1997. godine oduzme vilu, a nasljednik vlasnika je očito vidio priliku za odštetu koju poslije ne bi dobio. No, vila nije bila SDP-ova već je bila vlasništvo RH i stranka je samo kao korisnik je nije mogla prodati.

Astronomske cijene najma

Danas su vlasnici vile Vanja i Igor Barač, nekadašnji većinski vlasnik propale Credo banke, no u njoj više nitko ne živi. Ipak, ona se posljednjih godina iznajmljuje i to po astronomskim cijenama. Primjerice u vrijeme Ultre, tri dana su se iznajmljivala po 5000 eura dnevno. Inače tijekom sezone dnevni najam iznosi 2600 eura, dok je u predsezoni (lipnju) i posezoni (rujnu) cijena 1750 eura dnevno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Državnom odvjetništvu kažu nam kako je njihov građanski odjel u Splitu izišao s prijedlogom za mirno rješenje spora. No, on je doveo do SDP-a.

U toj stranci zasad se nisu oglasili o problematici vile.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo