S DANAŠNJIM DANOM / Nekoć ugledni sudac i USKOK-ov osumnjičenik Predrag Dragičević odlazi u mirovinu

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Tereti ga se da je tada gradonačelnika Požege tražio bolje radno mjesto za sina i njegovu suprugu dok mu je obećao uzvratiti povoljnom odlukom u postupku koji se vodio protiv njega

31.8.2023.
15:53
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

USKOK-ov osumnjičenik Predrag Dragičević, sudac Županijskog suda u Slavonskom Brodu razriješen je sudačke dužnosti s današnjim danom, potvrdilo je to Državno sudbeno vijeće.

Kako navode, u priopćenju s današnje sjednice, razriješen je na vlastiti zahtjev. Ranije smo pisali kako je Dragičević razrješenje tražio zbog odlaska u mirovinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, 11. srpnja USKOK-ovi istražitelji pokucali su na vrata sucu Županijskog suda u Slavonskom Brodu Dragičeviću i bivšem gradonačelniku Požege Darku Puljašiću.

Image
Krnić i Živić /

Kako je predmet bivšeg gradonačelnika Puljašića prolazio kroz ruke ostalih sudaca? Imamo kronologiju događaja

Image
Krnić i Živić /

Kako je predmet bivšeg gradonačelnika Puljašića prolazio kroz ruke ostalih sudaca? Imamo kronologiju događaja

Istražitelji su utvrdili da je Puljašić, dok je bio na čelu Požege od 2018. do 2020. obećao sucu Dragičeviću pomoć u zapošljavanju članova njegove obitelji, a sudac će mu uslugu vratiti za povoljne odluke u kaznenom postupku koji se vodio protiv Puljašića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema tvrdnjama USKOK-a, Dragičević je, tada požeškog gradonačelnika Puljašića, tražio bolje radno mjesto za suprugu svog sina, kao i premještaj sina s trenutnog radnog mjesta u Policijskoj upravi požeško-slavonskoj.

Otkriveno je i da je Dragičević pružao informacije o stanju i napretku tog postupka Puljašiću unatoč sukobu interesa i svojoj dužnosti da se izuzme iz predmeta. Dragičević je, prema dostupnim informacijama, osigurao i da se žalba Državnog odvjetništva odbaci što je i učinjeno na Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rješenje je donio sudac Mirko Živić, a Dragičević je potvrdio i tako je postupak protiv gradonačelnika pravomoćno obustavljen.

Nakon što je kazneni postupak protiv Puljašića obustavljen, Dragičević je i dalje tražio posredovanje za bolje radno mjesto za svoju obitelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dan nakon što su uhićeni, odnosno 12. srpnja, i Puljašiću i Dragičeviću određen je jednomjesečni istražni zatvor. Između ostalog, zbog utjecaja na svjedoke, a kako su svi svjedoci ispitani, i Dragičević i Puljašić su deset dana nakon uhićenja pušteni na slobodu.

POGLEDAJTE VIDEO: Pogledajte kako odvode Dragičevića kojem su USKOK i policija jutros pokucali na vrata

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo