NEKI VEĆ OD OVOG VIKENDA PRIMAJU PRVE GOSTE: /

Evo kako popuštanje mjera dočekuju hrvatski ugostitelji i hotelijeri

Image

I u dubrovačkom restoranu, koji nema terasu, nadaju se istoj razini posla.

9.5.2020.
8:16
VOYO logo

Od ponedjeljka se otvaraju ugostiteljski objekti , a diljem hrvatske obale. vlasnici hotela, restorana i kafića željno iščekuju prve goste.

Za sada će gosti restorana i hotela biti domaći. Prve brodice koje bi se mogle privezati, bit će one domaće. Ipak uspjeh sezone ovisi o otvaranju granica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prema anketi koju provodi Turistička zajednica Grada Opatije, trenutno stanje bookinga za 6., 7. i 8. mjesec je u prosjeku oko 30 posto u odnosu na isto razdoblje lani, a gosti koje očekujemo su s naših tradicionalnih tržišta", otkriva za Dnevnik.hr direktorica opatijske Turističke zajednice Suzi Petričić.

Šire se terase, otvaraju se restorani

No ugostitelji, osobito kafići, nadaju se najboljem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Grad je dao dozvolu da se proširi koliko je moguće terase. Uputili smo zahtjev Gradu da dođu na teren, izvide situaciju koliko se možemo proširiti i nadamo se istom broju stolova kao i prije i istoj razini posla", rekao je riječki ugostitelj Ivan Alaupović.

I u dubrovačkom restoranu, koji nema terasu, nadaju se istoj razini posla. "S obzirom na to da se mi inače trudimo jako što se tiče i higijene i nekakvih razmaka jer volimo intimnost za naše goste kad sjednu, da im drugi ne sjede na glavi, mislim da nećemo imati tako velikih problema s implementacijom mjera koje su predložene", smatra suvlasnica ugostiteljskog objekta Ana-Marija Bujić.

Ovoga vikenda primaju prve goste

Za epidemiološke mjere pripremaju se i opatijski hoteli i restorani. "Veselimo se početku rada. Naravno da za sada otvaramo samo terase naših kavana, a o odluci o otvaranju hotela ćemo odlučiti sukladno mjerama koje se budu popuštale, a naravno da očekujemo uskoro i otvaranje granica", kazao je glasnogovnik hotelske tvrtke Ivan Sarajlić.

Otvaranje granica jedva čekaju i u jednom hotelu u kojem ovoga vikenda već primaju prve goste, koji će se koristiti i spa centar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ponedjeljak otvaramo vrata našeg restorana nakon dva mjeseca, a nadamo se i mjeri ukidanja propusnica između županija. Nalazimo se na pristaništu koje je niklo upravo u doba korona-krize", kazao je vlasnik obiteljskog hotela Krunoslav Kapetanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo