RESTRUKTURIRANJE ŠKVERA / Neizvjesnost u Brodotrogiru: 150 radnika će dobiti otkaz, obećali su im jedno, a sada su okrenuli priču

Image
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

Ranije im je bilo ponuđeno da će mlađi od 60 godina dobivati gotovo 6.000 kuna po godini staža

26.9.2018.
20:13
Ivo Čagalj/Pixsell
VOYO logo

Danas se održava skupština Brodotrogira na kojoj većinski vlasnik Danko Končar planira progurati i točku po kojoj  će oko 250 milijuna kuna izvući iz Brodotrogira i prebaciti u tvrtku Kermas.  Radnici, njih 760, su zabrinuti zbog tog izvlačenja kapitala, ali i zbog najavljenih otkaza.

Svjesni su da 150 ljudi mora otići u restrukturiranju društva kako bi brodogradilište moglo funkcionirati, biti rentabilno i raditi. Ono što ih brine su uvjeti pod kojima oni odlaze. Ranije im je bilo ponuđeno da će mlađi od 60 godina dobivati gotovo 6.000 kuna po godini staža u brodogradilištu, a svi oni stariji od 60 po 2.400 kuna po mjesecima koliko im je ostalo do mirovine. No sada je tih 6.000 kuna smanjeno na 3.500, a 2.400 kuna mjesečno na 1.400 kuna. Zabrinjava ih i što nemaju neke veće poslove. Imaju neke manje poslove na kojima može raditi 80 do 100 radnika, no ne mogu raditi punim kapacitetom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako smo neslužbeno doznali, danas su radnici sami morali platiti prijevoz do posla, a htjeli su organizirati i prosvjed no nije bilo ništa od toga jer ga nisu prijavili policiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo