doznaje danas.hr / Nedavno je napustio zatvor, a sada traži da ga se razriješi sudačke dužnosti. Dragičević bi u mirovinu

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Tereti ga se da je tada gradonačelnika Požege tražio bolje radno mjesto za sina i njegovu suprugu dok mu je obećao uzvratiti povoljnom odlukom u postupku koji se vodio protiv njega

27.7.2023.
18:00
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

USKOK-ov osumnjičenik Predrag Dragičević, sudac Županijskog suda u Slavonskom Brodu, zatražio je razrješenje sudačke dužnosti radi odlaska u mirovinu, doznaje Danas.hr.

Državno sudbeno vijeće o njegovom će zahtjevu odlučivati na svojoj sljedećoj sjednici koja bi se, prema najavama, trebala održati tijekom kolovoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, 11. srpnja USKOK-ovi istražitelji pokucali su na vrata sucu Županijskog suda u Slavonskom Brodu Dragičeviću i bivšem gradonačelniku Požege Darku Puljašiću.

Image
DOZNAJE DANAS.HR /

Puljašić i Dragičević pušteni na slobodu. Ispitani svi svjedoci

Image
DOZNAJE DANAS.HR /

Puljašić i Dragičević pušteni na slobodu. Ispitani svi svjedoci

Istražitelji su utvrdili da je Puljašić, dok je bio na čelu Požege od 2018. do 2020. obećao sucu Dragičeviću pomoć u zapošljavanju članova njegove obitelji, a sudac će mu uslugu vratiti za povoljne odluke u kaznenom postupku koji se vodio protiv Puljašića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema tvrdnjama USKOK-a, Dragičević je, tada požeškog gradonačelnika Puljašića, tražio bolje radno mjesto za suprugu svog sina, kao i premještaj sina s trenutnog radnog mjesta u Policijskoj upravi požeško-slavonskoj.

Otkriveno je i da je Dragičević pružao informacije o stanju i napretku tog postupka Puljašiću unatoč sukobu interesa i svojoj dužnosti da se izuzme iz predmeta. Dragičević je, prema dostupnim informacijama, osigurao i da se žalba Državnog odvjetništva odbaci što je i učinjeno na Općinskom sudu u Sl. Brodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rješenje je donio sudac Mirko Živić, a Dragičević je potvrdio i tako je postupak protiv gradonačelnika pravomoćno obustavljen.

Nakon što je kazneni postupak protiv Puljašića obustavljen, Dragičević je i dalje tražio posredovanje za bolje radno mjesto za svoju obitelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dan nakon što su uhićeni, odnosno 12. srpnja, i Puljašiću i Dragičeviću određen je jednomjesečni istražni zatvor. Između ostalog, zbog utjecaja na svjedoke, a kako su svi svjedoci ispitani, i Dragičević i Puljašić su deset dana nakon uhićenja pušteni na slobodu.

Ostaje za vidjeti je li ovaj potez suca Dragičevića u jednu ruku i nagodba s USKOK-om, kako bi se smanjila eventualna kazna za kaznena djela koja mu se stavljaju na teret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: 'Pogledajte kako odvode Dragičevića kojem su USKOK i policija jutros pokucali na vrata'

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo